Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αισιόδοξοι Γερμανία και Ε.Ε για τον σχηματισμό ιταλικής κυβέρνησης

Έχουμε εμπιστοσύνη στους Ιταλούς πολιτικούς δηλώνουν Σόϊμπλε και Ρομπάϊ

 

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις επικριτικές δηλώσεις ανώτατων γερμανών αξιωματούχων για την κατάσταση ακυβερνησίας στην Ιταλία, επιχειρεί τώρα ο Β.Σόιμπλε δηλώνοντας την εμπιστοσύνη του για την συγκρότηση κυβέρνησης στην χώρα.

 

italiaΟ υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας υποστήριξε ότι δεν του αρέσουν οι επικρίσεις για το «πώς ψηφίζουν οι Ιταλοί» προσθέτοντας ότι έχει «μεγάλη εμπιστοσύνη» στις πολιτικές προοπτικές της Ιταλίας. Ανάλογες δηλώσεις είχαμε και από τον προεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αφού ο Χ.Β. Ρομπάϊ προέβλεψε ότι  «οι πολιτικοί ηγέτες στην Ιταλία θα ξαναβρούν το σωστό δρόμο τις επόμενες εβδομάδες».

 

Αυτά την ίδια στιγμή που το κόμμα του Π.Γκρίλο φαίνεται να ανθίσταται στις πιέσεις του νικητή των εκλογών Π.Μπερσάνι για κυβέρνηση συνεργασίας, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση της Ιταλικής οικονομίας την έχει θέσει «ντε φάκτο εκτός ευρώ». Ο Σ.Μπερλουσκόνι αναλώνεται εντωμεταξύ σε επιθέσεις εναντίον του «δικαστικού καστεστημένου» αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για δωροδοκία γερουσιαστή.[space size=»30″]

 

By