Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αισιόδοξος για ανάσχεση της ανεργίας ο Νότης Μηταράκης

Θα διατεθούν 20 δις μέσω ΕΣΠΑ σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, ενώ τάχθηκε υπέρ την επένδυσης στις Σκουριές

mitarakisΔύσκολη πλήν όμως μεταβατική χρονιά χαρακτήρισε το 2013 ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης τονίζοντας πως θα διατεθούν 20 δισεκατομμύρια μέσω του ΕΣΠΑ για την καταπολέμηση της ανεργίας. Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της άμεσης προώθησης της επένδυσης στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Οπως σημείωσε  «το 2013 θα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά. Αυτό δεν το έχουμε κρύψει ποτέ. Αλλά είναι και μια μεταβατική χρονιά. Είναι μια χρονιά που πλέον βλέπουμε τα μέτρα που είχαν ληφθεί το 2012 σχετικά με τη σταθερότητα της οικονομίας, τα μέτρα που λαμβάνονται το 2013 για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και την ενίσχυση της ρευστότητας, οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι ιδιωτικοποιήσεις που προχωράνε με ταχύτερους ρυθμούς το 2013, να αρχίσουν να δείχνουν σημαντικά σημάδια σταθεροποίησης. Είναι μια δύσκολη χρονιά αλλά πάμε κάπως καλύτερα».

Παράλληλα ο Ν.Μηταράκης θύμησε πως «χθες η Βουλή ψήφισε το νέο αναπτυξιακό νόμο, ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας. Μέσα στο 2013 προχωράμε στην ενοποίηση των φορέων εξωστρέφειας με στόχο την περαιτέρω στήριξη των εξαγωγών, που ήδη το 2012 είχαν την καλύτερη χρονιά τους». Επίσης αναφέρθηκε στα κονδύλια ανάσχεσης της ανεργίας σημειώνοντας πως «χάρη στην παρέμβαση του Πρωθυπουργού το μέγεθος των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την επόμενη προγραμματική περίοδο είναι πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό πάρα πολύ χρήσιμο όταν η χώρα προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες μείωσης της πρωτοφανούς ανεργίας».

Τέλος ο Ν.Μηταράκης αναφέρθηκε στο θέμα της επένδυσης της Eldorado Gold στις σκουριές Χαλκιδικής σημειώνοντας πως  «σε αυτή τη χώρα πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους και κάθε επένδυση να την αντιμετωπίζουμε με πολύ σκληρά κριτήρια, και περιβαλλοντικά, και γενικότερα νομικής φύσης, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να λειτουργεί ο νόμος. Αυτές οι επενδύσεις, που δεν συνάδουν με την προστασία του περιβάλλοντος και που δεν καλύπτουν τις πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, που θέτει η ελληνική πολιτεία, φυσικά και δεν θα γίνουν. Οι επενδύσεις, όμως, που έχουν εκπληρώσει αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους, έχουν πάρει τις απαιτούμενες εγκρίσεις και έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια, είναι πολύ σημαντικό να λειτουργήσουν»

By