Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Αισιόδοξος ο Ευ. Βενιζέλος για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θεωρεί ότι θα κλείσουν όλα τα θέματα

samaras venizelos fosphotos

Αισιόδοξος για το κλείσιμο των θεμάτων στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία ακολούθησε τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ερωτηθείς σχετικά με τα θέματα των ΕΑΣ και των πλειστηριασμών ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ισχύει ό,τι έχει πει η κυβέρνηση. Σε ερώτηση για ενδεχόμενο άνοιγμα ομαδικών απολύσεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και επανέλαβε πως ισχύει ό,τι έχει πει η κυβέρνηση.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ευ.Βενιζέλος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν συζητήθηκε με τον πρωθυπουργό το θέμα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή για τα υποβρύχια -κάτι που ο ίδιος διέψευσε χαρακτηρίζοντας το όλο θέμα «κωμικό».

Ήδη, είπε ο κ. Βενιζέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε ένα απολογητικό υπόμνημα στο οποίο -όπως είπε- ανοίγει άλλο μέτωπο γιατί υπερασπίζεται τους «οφσετάδες». «Απροσδόκητα εντυπωσιακή συνάφεια με συμφέροντα» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόταν σε non paper της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο νωρίτερα είχε σχολιάσει και η Χαριλάου Τρικούπη, δίνοντας συνέχεια στη διαμάχη με το ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί στη Βουλή.

«Το σημερινό απολογητικό κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ ομολογεί την περίεργη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τον κόσμο των λεγόμενων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, των οφσετάδων. Θα μάθουν πολλά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση στη Βουλή» ανέφερε το ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βενιζέλο «να αφήσει τις αθλιότητες». «Οι αρχιτέκτονες της διαπλοκής δεν θα υποδυθούν τους εξαγνισμένους αγγέλους της κάθαρσης» ανάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας το ΠΑΣΟΚ «να μην περιμένει τη συζήτηση στη Βουλή και να μιλήσει τώρα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By