Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αισιόδοξος ο Μυτιληναίος – Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση [βίντεο]

Τι δήλωσε στο CNBC

mitilinaios

Τους λόγους που ο Όμιλος Μυτιληναίος κατάφερε να επιβιώσει κατά τη διάρκεια της κρίσης εξηγεί ο πρόεδρος, Ευάγγελος Μυτιληναίος στο  αμερικανικό δίκτυο CNBC, φιλοξενούμενος σε εκπομπή το απόγευμα της Δευτέρας. Ο πρόεδρος του Ομίλου απέδωσε την επιτυχία στον έγκαιρο προσανατολισμό της εταιρείας στο εξωτερικό και στη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου.

Ο κ. Μυτιληναίος σε ερώτηση για το αν η ελληνική οικονομία θα ξεκινήσει να ανακάμπτει εμφανίστηκε αισιόδοξος και παρέπεμψε στη βελτίωση των επίσημων μεγεθών που αντανακλούν τη δημοσιονομική εξυγίανση αν και ακόμα η κατάσταση της πραγματικής οικονομίας εξακολουθεί να είναι δυσχερής,.

Η κατάσταση θα βελτιωθεί, όπως τόνισε ο κ. Μυτιληναίος, καθώς ο πρώτο εξάμηνο του έτους οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν και «σήμερα βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση, ωστόσο οι δυνατότητες χρηματοδότησης που έχουν εξακολουθούν να είναι πολύ περιορισμένες. Περιμένουμε ότι η χρηματοδότηση αυτή θα αυξηθεί και βεβαίως περιμένουμε ότι τα επιτόκια θα αρχίσουν επιτέλους να μειώνονται, επειδή εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλά».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By