Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Αιχμές» από την αντιπολίτευση για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Σκληρή κριτική ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση, για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα που βρίσκονται σε εξέλιξη

stourn_troika622_100313

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα, τονίζοντας ο υπ. Οικονομικών «δεν κρατά πλέον τα προσχήματα στην προσπάθεια του να επιβεβαιώσει ότι είναι ο πιο φλογερός υπερασπιστής του μνημονίου και της τρόικας. Εκεί που όλοι βλέπουν τα συντρίμμια μιας εγκληματικής πολιτικής και τη χρησιμοποίηση της Ελλάδας ως Ιφιγένεια της διάσωσης των τραπεζών, ο υπουργός Οικονομικών βλέπει “αλληλεγγύη” και εμμένει στον ίδιο δρόμο εθελόδουλης υποταγής».

Σ. Κεδίκογλου: Αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Για αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το χρέος κάνει λόγο η κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου δήλωσε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος είπε σήμερα (τηλεόραση «Σκάι») πως το κόμμα του θα διαγράψει μονομερώς το χρέος, «αδειάζοντας» τον κ. Σταθάκη, ο οποίος, μόλις χθες, έλεγε το αντίθετο, ο οποίος με τη σειρά του είχε «αδειάσει» τον κ. Τσίπρα για το «επαχθές» χρέος, που «αδειάζει» εαυτόν, λέγοντας άλλα στο εσωτερικό, άλλα στο εξωτερικό και άλλα στο συνέδριο του κόμματός του…».
Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα συμπέσουν…».

Επίθεση από τους ΑΝ.ΕΛ. στον Στουρνάρα

Την ανασφάλεια των Ελλήνων πολιτών ότι θα χάσουν τα σπίτια τους, σηματοδοτεί η αισιοδοξία του κ. Στουρνάρα για ευμενή κατάληξη των δήθεν διαπραγματεύσεων με την τρόικα, εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Η αισιοδοξία του κ. Στουρνάρα για ευμενή κατάληξη των δήθεν διαπραγματεύσεων με την τρόικα σηματοδοτεί την ανασφάλεια των Ελλήνων πολιτών ότι θα χάσουν τα σπίτια τους, την υπερφορολόγηση των αγροτών και τις συλλήψεις στο δρόμο των χιλιάδων μικροοφειλετών του ελληνικού δημοσίου».

Για αναζωπύρωση των εκβιασμών ενάντια στο λαό και των ψεύτικων διλημμάτων για το αν θα πρέπει να στηριχτεί η αντιλαϊκή πρόταση της ΕΕ ή του ΔΝΤ για το χρέος, από το νέο γύρο διαπραγματεύσεων κυβέρνησης – τρόικα, μιλά το ΚΚΕ.

«Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η επόμενη μέρα για το λαό θα είναι εξίσου σκληρή, όπως και η προηγούμενη, γιατί αυτό επιβάλλει η ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας που υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Η ΕΕ δεν μπορεί να αλλάξει. Ο λαός όμως μπορεί να την αντιπαλέψει και να επιλέξει το δρόμο της αποδέσμευσης και της ανάπτυξης προς όφελός του» καταλήγει σε ανακοίνωσή του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By