Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αιχμές Δένδια κατά της Δικαιοσύνης

dendias nikos bouli taxi dimosia upourgos

Αιχμές κατά της Δικαιοσύνης αφήνει ο Νίκος Δένδιας, δηλώνοντας ότι η Αστυνομία έπραξε ότι της ζητήθηκε και εάν της είχαν ζητηθεί περισσότερα στοιχεία για τη ΧΑ θα τα έδινε.

fosphotos.com | Panayotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayotis Tzamaros

Αιχμές κατά της Δικαιοσύνης αφήνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, προσπαθώντας να απορρίψει τις κατηγορίες για τυχόν ευθύνες της Αστυνομίας.

«Η Ελληνική Αστυνομία έπραξε ό,τι ότι της ζητήθηκε, θα συνεχίσει να το πράττει, και αν τής είχαν ζητηθεί περισσότερα στοιχεία για τη Χρυσή Αυγή θα τα έδινε», δήλωσε σε συνέντευξη του στην Ελευθεροτυπία.

«Εαν είχαν ζητηθεί περισσότερα ή συμπληρωματικά στοιχεία, οι διωκτικές αρχές θα ζητούσαν περισσότερο χρόνο και θα έφερναν εις πέρας την εντολή που τους ανατέθηκε με την ίδια επιμέλεια και με τον ίδιο επαγγελματισμό που έχουν επιδείξει από πλευράς τους μέχρι σήμερα», είπε ειδικότερα ο κ.Δένδιας. Ερωτηθείς εάν έγιναν εσπευσμένες κινήσεις, δηλώνει ότι η Αστυνομία έπραξε ό,τι της ζητήθηκε από τη Δικαιοσύνη, η οποία με τη σειρά της αποφάσισε κατά ποιών πρέπει να ασκηθούν διώξεις.

Χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των υπόδικων βουλευτών που αφέθηκαν ελεύθεροι ως «αποκρουστικές, αντιαισθητικές και ενδεικτικές της νεοναζιστικές νοοτροπίας τους» και πρόσθεσε: «Αλλά ας μη γελιόμαστε. Δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς κάτι καλύτερο. Ναζί είναι, ναζιστικά φέρονται». Τονίζει επίσης ότι η έρευνα συνεχίζεται και θα φτάσει μέχρι τέλους.

Στο ερώτημα εάν υπήρξε αντίδραση κατά της Χρυσής Αυγής μόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, απάντα ότι: «Είναι διαφορετικό πράγμα η πολιτική καταδίκη της Χρυσής Αυγής και διαφορετικό η τεκμηρίωση της συνολικής δράσης της βάσει οργανωμένου σχεδίου». Αναφέρει επίσης ότι ακόμη ότι οποισδήποτε Έλληνας θα μπορούσε να κάνει την αναφορά στον Άρειο Πάγο, ώστε να ξεκινήσει η έρευνα για τη Χρυσή Αυγή. Ο κ. Δένδιας διαβεβαιώνει τέλος ότι θα γίνει έρευνα από τις εσωτερικές υποθέσεις μέχρι τέλους ώστε να μην μείνουν σκιές στις τάξεις της αστυνομίας.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μετά τις χθεσινές εξελίξεις είχε βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων συναδέλφων του και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Τα σενάρια πάντως που κυκλοφόρησαν χθες το απόγευμα για παραίτηση του ίδιου και του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου διαψεύστηκαν.

Ο ίδιος ο κ.Αθανασίου σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες μετά τη συνάντηση που είχε με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ χαρακτήρισε αστειότητες τα περί παραίτησης, ξεκαθαρίζοντας ότι: «Δεν παρεμβαίνουμε στο έργο της Δικαιοσύνης. Η προανάκριση συνεχίζεται και είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη». Επισήμανε επίσης ότι το γεγονός ότι αφέθησαν ελεύθεροι οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής με περιοριστικούς όρους δε σημαίνει ότι δεν παραμένουν υπόδικοι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By