Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αιχμές κατά της Δικαιοσύνης από την ΕΛΑΣ για την εξαφάνιση Σακκά

Φόβους για πιθανή δραστηριοποίηση του 30χρονου Κώστα Σακκά, με συμμετοχή σε τρομοκρατική δράση, εξέφρασε σήμερα ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ 

kostas_sakkas610

Φόβους για πιθανή δραστηριοποίηση του 30χρονου Κώστα Σακκά, με συμμετοχή σε τρομοκρατική δράση, εξέφρασε σήμερα ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων από τον 30χρονο, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός δήλωσε στεναχωρημένος πάρα πολύ για την εξέλιξη της υπόθεσης του Σακκά, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς, από τη μία τους πιάνουμε και από την άλλη, τους αφήνουν ελεύθερους».

Στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Σακκάς αποφάσισε να βγει στην παρανομία και γιατί σήμερα έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 15.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί μεταξύ των άλλων περιοριστικών όρων, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος μετά και την τελευταία σύλληψή του.

Ο ίδιος αξιωματικός δήλωσε ότι ο Σακκάς συνελήφθη στις 4 Δεκεμβρίου του 2011 στη Νέα Σμύρνη, μετά από ευρεία επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Αγρίνιο, κατά την οποία βρέθηκαν γιάφκες με όπλα και υπήρχαν στοιχεία για την εμπλοκή όλων των συλληφθέντων σε τρομοκρατική δράση, αν και ποτέ μέχρι σήμερα δεν παραδέχτηκαν τη συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ο συγκεκριμένος αξιωματικός, ο Σακκάς αποφυλακίστηκε μετά από απεργία πείνας, παραβίασε όμως τους περιοριστικούς όρους, γι΄αυτό συνελήφθη στις 7 Ιανουαρίου του 2014. Αφέθηκε όμως πάλι ελεύθερος έως τις 16 Ιανουαρίου του 2014, οπότε και ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματά του στη γιάφκα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» στο Χαλάνδρι. Συνελήφθη για τον λόγο αυτόν, αλλά αφέθηκε πάλι ελεύθερος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By