Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Αιχμές» Χαρακόπουλου κατά Στουρνάρα από τη Βουλή

Η… οργισμένη αντίδραση της Φωτεινής Πιπιλή για τον ακρωτηριασμό ζώων

Vouli_arxeio600

Στον ΟΓΑ θα παραμείνουν οι αγρότες που διατηρούν βιβλία εσόδων- εξόδων, διαβεβαίωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλος , διαψεύδοντας τις πληροφορίες που τους ήθελαν να υπάγονται στον ΟΑΕΕ.

Κατά την επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο Μ. Χαρακόπουλος άφησε πάντως, αιχμές κατά του υπουργείου Οικονομικών ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τους όρους υπαγωγής των αγροτών στο νέο καθεστώς, καθώς από 1/1/14 ισχύει η αλλαγή στην φορολόγησή τους με την καθιέρωση βιβλίων εσόδων εξόδων. «Αφού δόθηκε παράταση θέλω τουλάχιστον να πιστεύω ότι θα μελετηθούν οι όροι ώστε να μην ξαναπροκύψουν προβλήματα», σχολίασε, ενώ αμφισβήτησε ότι η επιμήκυνση του φρέσκου γάλακτος θα ρίξει την τιμή του στο ράφι.

Την ίδια ώρα, η Φ. Πιπιλή από τη ΝΔ εξέφρασε την πλήρη διαφωνία της με την διάταξη που επιτρέπει ακρωτηριασμούς ζώων σε ειδικές περιπτώσεις, προειδοποιώντας ότι θα την καταγγείλει στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στο οποίο είναι τακτικό μέλος. «Η Ελλάδα ανέλαβε πριν λίγες μέρες την προεδρία της Ευρώπης, δεν επιτρέπεται να περνάνε φωτογραφικές διατάξεις που προσβάλλουν κατάφωρα την ευρωπαϊκή διάσταση της χώρας και τον πολιτισμό μας και πηγαίνουν την Ελλάδα 30 χρόνια πίσω, δεν δέχομαι να εκτίθεται ο πρωθυπουργός της Ελλάδος που είναι προεδρεύων της ΕΕ, και η ελληνική Βουλή», είπε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By