Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αιχμές Χατζηδάκη για όσους εισηγούνται πρόωρες εκλογές

«Οι τακτικισμοί δεν έχουν θέση στην παρούσα φάση»

xatzidakis

Σαφείς αποστάσεις από τη φημολογούμενη εισήγηση του Χρύσανθου Λαζαρίδη προς τον Πρωθυπουργό για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, πήρε ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον Real fm.

«Οι τακτικισμοί δεν έχουν θέση στην παρούσα φάση. Πρέπει να προχωρήσουμε με τις αλλαγές εκείνες που απαιτούνται, όχι απλά και μόνο για να είμαστε εντάξει στις διεθνείς μας υποχρεώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά και επεσήμανε πως οι «ιστορικές συνθήκες» επιβάλλουν να «προχωρήσουμε μπροστά» και να «συμπεριφερθούμε αντίστοιχα».

Παράλληλα ο πρώην υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές προκειμένου «να δείξουμε ότι η Ελλάδα οριστικά αλλάζει, προχωρεί μπροστά, κεφαλαιοποιεί την πρόοδο που έχει γίνει τα τελευταία 2 χρόνια και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να έρθουν επενδύσεις και να αντιμετωπιστεί η ανεργία».

Σχετικά με τη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει για την ορθότητα της ρύθμισης για το γάλα ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε χαρακτηριστικά «με τα χίλια βάσανα πέρασε μια ρύθμιση -η οποία ουσιαστικά υποστηρίχτηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και τους βουλευτές που αντιδρούσανε- για 7 μέρες. Την επομένη μέρα είχα πει και είχα εκφράσει τις αμφιβολίες μου αν θα λειτουργούσε», ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί την ψήφισε απάντησε, μεταξύ άλλων, » είχαμε πλησιάσει κοντά στις εκλογές και δεν ήθελα ούτε με το θέμα των λαϊκών ούτε με το θέμα του γάλακτος να δημιουργήσω μεγαλύτερη ένταση στην κυβέρνηση».

By