Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ακέφαλος ο ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής…

Δεν το λέμε εμείς… απλά ο τοίχος έχει τη δική του ιστορία – Πολιτική ανάλυση μέσω μίας τοιχογραφίας σε δρόμο της Αθήνας

Γράφει η Αγριόγατα των Αγορών

Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής πρωταγωνιστεί στα δελτία ειδήσεων, στις πολιτικές συζητήσεις, αλλά και τα διεθνή μέσα. Ο λόγος που οι Έλληνες επέλεξαν να βάλουν στο ελληνικό κοινοβούλιο ένα φασιστικό κόμμα έχει απασχολήσει αρκετούς αναλυτές, με τον καθένα να δίνει τη δική του ερμηνεία.

Ακόμα και μετά τη σύλληψη αρκετών μελών της Χρυσής Αυγής, και ενώ ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που αποδεικνύουν πλέον ότι ήταν μία εγκληματική οργάνωση, παραμένει τρίτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις. Έρευνα της εταιρείας Metrisis, για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», δείχνει προβάδισμα της Ν.Δ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ 1.2%.  Στην τρίτη θέση η ΧΑ με 5,7%. ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ συγκεντρώνουν ποσοστό 5,1% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,7%, ενώ κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή κινείται η ΔΗΜΑΡ, με ποσοστό μόλις 1,9%. Άλλη δημοσκόπηση της Pulse RC, για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», δείχνει το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται μία μονάδα της Ν.Δ, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή. Πιο αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 24,5% και η Ν.Δ ακολουθεί με 23,5%. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 10,5%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 7,5%, το ΚΚΕ 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5% και η ΔΗΜΑΡ 3,5%.

Η ζωγραφιά που θα δείτε παρακάτω προσπαθεί να δώσει το προφίλ εκείνου που επιλέγει να ψηφίσει Χρυσή Αυγή ή τι σκέφτεται πριν τη ψήφο του. Η απάντηση είναι τίποτα… Δεν έχει εγκέφαλο. Απλά.

Αυτό με έκανε και θυμήθηκα κάτι που μου είχε πει μία γιαγιά όταν πηγαίναμε στο χωριό του πατέρα μου τα καλοκαίρια: Κάποιοι άνθρωποι κόρη μου είναι σαν τις κότες. Μπορούν να ζήσουν και χωρίς κεφάλι. Το έχουν πει και οι επιστήμονες. Δεν τους χρειάζεται. Για αυτό να μη στεναχωριέσαι όταν σου κάνουν κακό. Θα το βρουν από μόνοι τους….

Ο ψηφοφόρος-κότα, λοιπόν, έκανε τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή… και οι οικονομικές πολιτικές τύπου «κότα» και τα λαμόγια-κότες-πολίτες μας έκαναν να εξαρτάται η Ελλάδα από τις δόσεις…

Αν λοιπόν ισχύει ότι είναι ανεγκέφαλο το 8-10% του εκλογικού σώματος, οι επιχειρηματίες που στήριζαν το εν λόγω κόμμα τι είναι; Τι περίμεναν; Και οι πληροφορίες λένε ότι δεν μπορούν να τους κάνουν κάτι. “Ηταν «καθαρά» λεφτά-για τους περισσότερους. Είναι νόμιμο να χρηματοδοτείς κόμμα. Αλλά….γιατί;

yifosxrisiaugi

 

ΥΓ. Η αγριόγατα είχε απορίες για κάποιους επιχειρηματίες

(Visited 1 times, 1 visits today)
By