Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑΚΕΛ: Δεν απέφυγε τις υπερβολές ο Αναστασιάδης για το κοινό ανακοινωθέν

Το κοινό ανακοινωθέν των ηγετών των δύο κοινοτήτων, για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας πρέπει να αναλύεται υπεύθυνα,τόνισε ο Γιώργος Λουκαΐδης

cyprus2503

Το κοινό ανακοινωθέν των ηγετών των δύο κοινοτήτων, Νίκου Αναστασιάδη και Ντερβίς Έρογλου, για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας πρέπει να αναλύεται υπεύθυνα, «με κριτήριο την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, χωρίς δαιμονοποιήσεις ή ωραιοποιήσεις» επισημαίνει το ΑΚΕΛ. Ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Λουκαΐδης, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του κ. Αναστασιάδη καταλόγισε στον Κύπριο Πρόεδρο ότι «δεν απέφυγε τις υπερβολές σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη διαφαινόμενη δαιμονοποίηση του κοινού ανακοινωθέντος».

Σύμφωνα με τον κ. Λουκαΐδη, το ανακοινωθέν «ενώ υστερεί σε σημεία των ανακοινωθέντων Χριστόφια- Ταλάτ, δεν ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές της ελληνοκυπριακής πλευράς και γι΄ αυτό το ΑΚΕΛ θα στηρίξει τη διαπραγματευτική διαδικασία». Ο κ. Λουκαΐδης υπέδειξε ότι «είναι αλήθεια πως στο κοινό ανακοινωθέν δεν υπάρχει τίποτε που να οδηγεί σε παρθενογένεση, αλλά είναι εξίσου αλήθεια πως ούτε η συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας διασφαλίζεται ρητώς».

Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ χαρακτήρισε θετική την πρόνοια ότι το στάτους κβο είναι απαράδεκτο, αλλά, όπως είπε, η θέση του κ. Αναστασιάδη ότι αυτό καλύπτει την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων και όλα όσα αναφέρθηκαν «συνιστά μεγάλη υπερβολή». Τέλος, ο κ. Λουκαϊδης ανέφερε ότι όλα αυτά θα συζητηθούν στη συνέχεια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις  

By