Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ακόμα μια μέρα χωρίς αποτέλεσμα για το Boeing 777

Οι έρευνες θα συνεχιστούν με τη συμμετοχή πολλών χωρών το Σάββατο 

malaysia airlines

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για την εύρεση του χαμένου Boeing της Malaysia Airlines, και πάλι χωρίς κάποιο νεότερο για την τοποθεσία του αεροσκάφους ή για την τύχη των εκατοντάδων επιβατών του.

Οι επιχειρήσεις, στις οποίες συμμετέχουν επίσης αμερικανικά και νεοζηλανδικά αεροσκάφη, καθώς και εμπορικά και πολεμικά πλοία, θα συνεχιστούν το Σάββατο.

O αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας Γουόρεν Τρας ανέφερε ότι τα αντικείμενα που ανίχνευσε ο δορυφόρος μπορεί να έχουν βυθιστεί, καθώς οι δορυφορικές εικόνες τραβήχτηκαν στις 16 Μαρτίου. Όπως τόνισε, «κάτι που επέπλεε στη θάλασσα πριν τόσο καιρό μπορεί να μην επιπλέει πλέον».

Οι έρευνες συνεχίζονται, παρ” όλα αυτά, στον ωκεανό 2.500 χλμ νοτιοδυτικά του Περθ από αεροσκάφη της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και των ΗΠΑ,ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο θα φθάσουν στην περιοχή κινεζικά και ιαπωνικά αεροσκάφη.

Τα αεροπλάνα πετούν μόλις 100 μέτρα πάνω από την θάλασσα. Λόγω της μεγάλης απόστασης, κάθε αεροπλάνο ερευνά την περιοχή μόνο για δυο ώρες γιατί θα πρέπει να επιστρέψει στη στεριά για ανεφοδιασμό.

Το Σάββατο αναμένεται να φθάσουν το αυστραλιανό πολεμικό σκάφος HMAS Success και το νορβηγικό πλοίο Hoegh St. Petersburg, το οποίο κατευθυνόταν από τη Μαδαγασκάρη προς τη Μελβούρνη όταν έλαβε το σήμα των αυστραλιανών αρχών να συμμετάσχει στις έρευνες για τα δύο αντικείμενα.

Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές, ωστόσο η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας εκτιμά ότι ο καιρός θα βελτιωθεί. «Το ψυχρό μέτωπο που οδήγησε σε χαμηλή νέφωση και ψιλόβροχο που επηρεάζουν την ορατότητα, υποχωρεί», αναφέρουν οι μετεωρολόγοι.

By