Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ακόμα στο Δ.Σ. του «Παίδων» ο Χάρης Τομπούλογλου

Το υπουργείο Υγείας αναμένει τη σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη

toboulogou600_281213

Διατηρεί ο Χάρης Τομπούλογλου τη θέση του ισόβιου μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π.& Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», όπως προκύπτει από γραπτή απάντηση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε ερώτηση της Βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Η Βουλευτής κατήγγειλε ότι καθυστερεί η αντικατάσταση του Χ. Τομπούλογλου από ισόβιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με την απάντηση που διαβίβασε στις 14 Απριλίου στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας, το Νοσοκομείο έχει υποβάλλει από τον Ιανουάριο αίτημα αντικατάστασης του Χ. Τομπούλογλου στη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Η Διεύθυνση τον Ιανουάριο ζήτησε από το Γραφείο Νομικού Συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών, να υποβληθεί αίτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι υφίσταται νόμιμος λόγος αντικατάστασης του μέλους του ΔΣ του Νοσοκομείου Χ. Τομπούλογλου. Προτείνει δε στη θέση του να διοριστεί ο Αθανάσιος Μπίνης.

Ο Αδ. Γεωργιάδης απαντά ότι αναμένει την απόφαση του Πρωτοδικείου και την απόφαση του ΔΣ σχετικά με την εκλογή προέδρου, προκειμένου να εκδώσει απόφαση.

By