Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αλέξης Τσίπρας: βλέπει συνεργασία ΝΔ-Χρυσής Αυγής

«Θα το θεωρούσα βέβαιο αν τους έβγαιναν τα κουκιά» εκτίμησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Tsipras«Θα το θεωρούσα βέβαιο αν τους έβγαιναν τα κουκιά. Το είπε και ο κ. Πολύδωρας, αλλά και στενότατοι συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι κ.κ. Μπαλτάκος και Φαήλος Κρανιδιώτης. Δυστυχώς, η ηγεσία Σαμαρά έχει πάει την κοινοβουλευτική Δεξιά δεκαετίες πίσω, πιο κοντά στον μετεμφυλιακό της εαυτό, παρά στη ΝΔ της μεταπολίτευσης» εκτιμά σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με φόντο τις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι προφανές ότι η ομιλία του κ. Βορίδη στο Συνέδριο της ΝΔ δεν αφορούσε το σήμερα, αλλά τη μετά Σαμαρά περίοδο στη δεξιά πολυκατοικία. Είναι φανερό ότι έχει βλέψεις να διαδραματίσει αρχηγικό ρόλο συσπειρώνοντας το πιο δεξιό τμήμα της δεξιάς. Από πολιτικής άποψης βέβαια, προέβη σε μια τουλάχιστον γελοία αποτίμηση των αιτιών της κρίσης» απαντά σχετικά με την συνεδριακή τοποθέτηση του κοινβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, συμπληρώνοντας: «Τα φόρτωσε όλα στη δεκαετία του 80, αφήνοντας απέξω τους εξοπλισμούς, τις μίζες, τον εκσυγχρονισμό, την Ολυμπιάδα, το χρηματιστήριο, τα υπέρογκα δάνεια, τα δομημένα ομόλογα και την θηριώδη κερδοφορία των τραπεζών, -τις οποίες σήμερα έχουμε φορτωθεί στην πλάτη μας». «Αλλά ο στόχος του δεν ήταν η αποτίμηση των αιτιών. Ούτε καν η αποδόμηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτό το κάνει με μεγαλύτερη επιτυχία η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ» τονίζει ο κ. Τσίπρας, επιχειρώνοντας εκ νέου να διεμβολήσει τους ψηφόφορους του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτώμενος σχετικά με τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση ανάρρησης του κόμματός του στην εξουσία, «όταν καταστρέφεται η χώρα, είναι πολύ δύσκολο να ανασυγκροτήσεις τα χαλάσματα από τη μια στιγμή στην άλλη. Αυτό η κοινωνία το γνωρίζει πολύ καλά. Και περιμένει από εμάς όχι να εξαλείψουμε τις επιπτώσεις μιας καταστροφικής πολιτικής τριών χρόνων μέσα σε 100 μέρες, αλλά να δεσμευτούμε πάνω σε έναν οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση», υποσχόμενος ωστόσο την επανοφρά σειάς παροχών.

«Υπάρχουν, όμως, πράγματα που μπορούν και πρέπει να γίνουν από την πρώτη στιγμή. Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού. Η επαναφορά της νομοθεσίας που προστατεύει τις εργασιακές σχέσεις. Τα μέτρα ανακούφισης για ανθρώπους και νοικοκυριά που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Όλα αυτά είναι πράγματα που πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως, πάντα στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εξόδου από την κρίση και κοινωνικής ανασυγκρότησης», καταλήγει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By