Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Λαφαζάνης λέει «Όχι» στη συνάντηση Τσίπρα – Σαμαρά

«Η συναίνεση συνεπάγεται πολιτική λεηλασίας και διάλυσης»

lafazanis800_091113

Διαφωνεί με το ενδεχόμενο συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Αντώνη Σαμαρά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Αριστερά Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στη Βουλή με την ιδιότητα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος σε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ανέφερε πως ακούει κάποιους να λένε για συναίνεση, αλλά «η συναίνεση συνεπάγεται πολιτική λεηλασίας και διάλυσης».

Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι μετά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα έρθει νέο μνημόνιο και νέα σκληρά μέτρα, καθώς «το μνημόνιο είναι αθάνατο» και κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να προσέλθει στη Βουλή για να δώσει διευκρινήσεις για τις διαπραγματεύσεις «με τους υπαλληλίσκους της τρόικα». Στρέφοντας τα πυρά του κατά των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, είπε ότι εκλιπαρούν τους υπαλλήλους της τρόικα να έρθουν να κάνουν αξιολογήσεις για την καταστροφή της χώρας και ότι «αυτό δεν συμβαίνει ούτε στις χειρότερες αποικίες». Οι τροικανοί, πρόσθεσε, ζητούν «την μάνα τους και τον πατέρα τους», δηλαδή διάλυση του ασφαλιστικού, νέο αντ-ιεργατικό νόμο, απαγόρευση των απεργιών και νέες απολύσεις.

Στην ανάγκη εθνικής συναίνεσης, επέμεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

By