Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αλβανία: Τέσσερις νεκροί από ανταλλαγή πυρών

Βουλευτής παραιτήθηκε καθώς ως δράστης φέρεται ο γιος της

albania

Την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε στον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, η Λουίζα Τζουβάνι Παπαθανάση, μετά το μακελειό σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στα Τίρανα με τέσσερις νεκρούς, που φέρεται να προκάλεσε ο γιος της, Κονσταντίν, ηλικίας 26 ετών.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα ηλικίας 36, 38, 19 και 60 χρόνων, και φερόμενος ως δράστης είναι ο γιος της βουλευτού του Σοσιαλιστικού Κόμματος και ηθοποιού Λουίζας Τζουβάνι.

Η τραγωδία, εκτυλίχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από καβγά μεταξύ νέων με πρωταγωνιστή τον Κονσταντίν Τζουβάνι, όπως αναφέρει η αστυνομία.

Μεταξύ των θυμάτων είναι ένας Ιταλός υπήκοος, 60 χρονών που ήταν θαμώνας στο νυχτερινό κέντρο και τραυματίστηκε θανάσιμα από την ανταλλαγή πυρών.

Η αστυνομία της Αλβανίας συνέλαβε τρεις υπόπτους, μεταξύ των οποίων, και τον 26χρονο γιο της Λουίζας Τζουβάνι.

Η Λουίζα Τζουβάνι σε συνέντευξη τύπου στην Αλβανική Βουλή με δάκρυα στα μάτια καταδίκασε το έγκλημα και ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το αξίωμα.

Ο Κονσταντίν Τζουβάνι, γιος του σκηνοθέτη, Γκιέργκι Τζουβάνι, είχε προηγούμενα με την δικαιοσύνη αφού το 2011 δολοφόνησε συνομήλικό του, έγκλημα που το δικαστήριο έκρινε ως περίπτωση αυτοάμυνας και τον είχε καταδικάσει σε δύο χρόνια κάθειρξη.

Η αλβανική αντιπολίτευση αποδίδει το τωρινό έγκλημα στη δικαστική απόφαση του 2011 υποστηρίζοντας ότι «η δικαιοσύνη είχε υποκύψει τότε σε πιέσεις του πρωθυπουργού και της ίδιας της βουλευτού για να αφεθεί ελεύθερος ο Κοσνταντίν Τζουβάνι με αποτέλεσμα να αφαιρέσει τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων«.

By