Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλγερία: Απήχθη Γάλλος υπήκοος από τζιχαντιστές

Το ΙΚ απείλησε ότι θα επιτεθεί εναντίον των Γάλλων πολιτών

tzixantistes_5

Ένας Γάλλος υπήκοος απήχθη στην ανατολική Αλγερία χθες, όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, λίγες ώρες αφού οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απείλησαν ότι θα επιτεθούν εναντίον των Γάλλων πολιτών, καθώς το Παρίσι εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων της οργάνωσης στο Ιράκ.

«Ένας Γάλλος πολίτης απήχθη χθες στην Αλγερία, στην περιοχή Τίζι Ούζου, ενώ παραθέριζε εκεί» ανακοίνωσε το Γαλλικό ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή», προσθέτει.

Ο άνδρας, τουρίστας 55 ετών, απήχθη στην ορεινή περιοχή Καβυλία ενώ έκανε πεζοπορία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και δικαστικές πηγές.

Μέχρι τώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν η απαγωγή συνδέεται με ένοπλους ισλαμιστές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα ή με συμμορίες που πραγματοποιούν απαγωγές στην περιοχή.

Ο αλγερινός ενημερωτικός ιστότοπος Ελ Άχντατ ανέφερε ότι ο Γάλλος απήχθη από μία «τρομοκρατική οργάνωση».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, ο Γάλλος έφθασε στην Αλγερία πριν από λίγες ημέρες με τουριστική βίζα και είχε νοικιάσει μαζί με φίλους του από την Αλγερία ένα σαλέ στο Τίκτζα, μεταξύ του Τίκι Ούζου και του Μπούιρα (120 χιλιόμετρα ανατολικά του Αλγερίου).

By