Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αλγερία: πήρε ό,τι της στέρησαν το ’82. Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται…

Το τρία στα τρία κατάφερε το Βέλγιο, ενώ η Αλγερία πέτυχε το… θαύμα, παίρνοντας την πρόκριση για τους 16, αυτό που της είχαν στερήσει 32 χρόνια πριν…

Belgium's Dries Mertens celebrates scoring a second goal during their 2014 World Cup Group H soccer match against Algeria at the Mineirao stadium in Belo Horizonte

Οι κόκκινοι διάβολοι λοιπόν, αν και με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντεφούρ στο 44’, πήραν τη νίκη από την Κορέα και μαζί, την πρώτη θέση στον όμιλο, αντιμετωπίζοντας στη φάση των 16 την ομάδα των ΗΠΑ –και είναι, βέβαια, το φαβορί…

Η ομάδα του Βίλμοτς κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό, να έχει τη μερίδα του λέοντος στην κυκλοφορία της μπάλας και να κρατά στο μισό γήπεδο τους Νοτιοκορεάτες. Κι αν ήρθε η αποβολή αυτό δεν σήμαινε, τελικά, κάτι το ιδιαίτερο!

Οι Βέλγοι, όχι μόνο κατάφεραν να αμυνθούν αποτελεσματικά αλλά με την προσθήκη του Οριτζι έγιναν πιο επικίνδυνοι στο ανοιχτό γήπεδο, ιδιαίτερα μετά το 70’.

Από τα πόδια του εν λόγω παίκτη άρχισε και η φάση του γκολ αφού μετά το σουτ του νεαρού φορ και την προσωρινή απόκρουση του Κιμ, ο Βερτόνχεν έγραψε το 1-0 για το Βέλγιο.

Το παιχνίδι εκεί ουσιαστικά τελείωσε αφού όσο και αν πίεσε η Κορέα στο τέλος δεν μπόρεσε να πετύχει έστω το γκολ της ισοφάρισης.

Για την Αλγερία, ιστορικές οι στιγμές!

Το συγκρότημα του Βαχίντ Χαλίλχοντζιτς μετά το 1-1 με τη Ρωσία θα αγωνιστεί  για πρώτη φορά στα χρονικά στα νοκ άουτ ματς ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αντίπαλος της Αλγερίας, η Γερμανία. Η ομάδα που, 32 χρόνια πριν, είχε… φροντίσει να τεθεί η αφρικανική ομάδα εκτός Μουντιάλ (πρόκρισης στην επόμενη φάση) προς χάριν της αγαπημένης Αυστρίας…

Σ” ένα ματς που η Ρωσία έπαιζε την «επιβίωσή» της στη διοργάνωση, ο Καπέλο παρέταξε μια 11άδα με δύο φορ περιοχής. Το στοίχημα απέδωσε κέρδη μόλις στο 6′ από τη σέντρα του Κομπάροφ από αριστερά και την κεφαλιά – δυναμίτη του Κοκόριν, με αποτέλεσμα  η «αρκούδα» να παίζει έκτοτε με περίσσια αυτοπεποίθηση.

Η Αλγερία προσπάθησε να σταθεί ξανά στα πόδια της έχοντας γλυτώσει το δεύτερο γκολ. Ισοφάρισε στο  60′. Το χέρι του έβαλε ή μάλλον δεν… το έβαλε ο Ακινφέεφ, ο οποίος απέτυχε να βρει την μπάλα στην έξοδο από το φάουλ του Μπραχιμί και επέτρεψε στον Σλιμανί να σκοράρει σε κενή εστία.

Ήταν ένα λάθος κι γκολ που άλλαξε πλήρως την εικόνα ενός ματς που κυλούσε στα μέτρα των Ρώσων. Τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Καπέλο κόπηκαν, οι συνεργασίες από τις πτέρυγες σταμάτησαν, η αντίπαλη περιοχή έγινε απαγορευμένη ζώνη. Είχαν πλέον την κατοχή, αλλά το άγχος τους κατέβαλε. Η Αλγερία στο τέλος, πήρε την πρόκριση….

 

By