Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αλεξόπουλος: «Απειλούσαν εμένα και την οικογένειά μου»

Όταν αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή

XRYSH-AVGI

Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος δήλωσε κατά την απολογία του στις ανακρίτριες, ότι δεχόταν απειλές σε βάρος του αλλά και σε βάρος της οικογένειάς του, όταν αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, που αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, μίλησε για «κρυφή ατζέντα της Χρυσής Αυγής» η οποία δεν ήταν γνωστή σε εκείνον και σε άλλους βουλευτές , ενώ υποστήριξε ότι αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τότε ξεκίνησαν οι απειλές κατά του ιδίου και άλλων μελών της οικογένειάς του.

«Όταν έμαθα ότι ο Ρουπακιάς δεν ήταν ένας απλός τυχαίος όπως τον περιέγραφαν θέλησα να ανεξαρτητοποιηθώ. Τότε άρχισαν να με απειλούν να προσέχω να μην τους προδώσω, να μην γίνω ρουφιάνος.. Μου είπαν «πρόσεξε, έχεις γυναίκα και παιδί, ο εμφύλιος είναι ο πιο αιματοβαμμένος και έχει και παράπλευρες απώλειες». Το ίδιο περίπου μοτίβο χρησιμοποίησαν και στις απειλές στο κατάστημα της νύφης μου».

Όταν ρωτήθηκε από τις ανακρίτριες αν υποψιάζεται ότι τον απειλούν συγκεκριμένοι άνθρωποι, ο κατηγορούμενος φέρεται να δήλωσε:

«Οι συγκεκριμένοι που απειλούν εμένα και την οικογένεια μου λειτουργούν με σκέψεις μπράβων νύχτας, οι οποίοι απειλούν πρώτα στα πιο αδύναμα σημεία, δηλαδή παιδιά, συγγενείς, αυτοκίνητα, περιουσία και μετά προχωράνε στην εκτέλεση της απειλής….Φαίνεται ότι προέρχονται από τον χώρο της Χρυσής Αυγής, από το περιεχόμενο του φέιγ βολάν που με καλεί να παραδώσω την έδρα μου, που με κατηγορούν ως φίλο των Εβραίων, ως επισκέπτη σε μασονικές στοές κ.λ.π. Αλλά έχω την πεποίθηση ότι είναι από τοπικό επίπεδο, λόγω της προφοράς και των γνώσεων για την οικογένειά μου. Αν καταλάβαινα κάποιων θα τον κατέδιδα».

Αναφερόμενος στην «κρυφή ατζέντα της Χ.Α», ο κ. Αλεξόπουλος ισχυρίζεται ότι τη διαμόρφωνε το πολιτικό συμβούλιο και η Κεντρική Επιτροπή. «Αν όχι όλοι από την Κεντρική Επιτροπή αυτοί που ήταν κοντά στον κ. Μιχαλολιάκο. Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση…», είπε.

Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, μίλησε ακόμη και για τις ασκήσεις στρατιωτικού τύπου που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή στις κατασκηνώσεις. Όσοι έπαιρναν μέρος σε αυτές έβγαζαν το σύνδρομο κατωτερότητας που είχαν, σημείωσε.

«Για τέτοιες κατασκηνώσεις δεν μπορώ να καταλάβω την ψυχοσύνθεση των ατόμων αυτών.. Πρόκειται για ψυχοσύνθεση με λανθάνουσες προοπτικές. Συνήθως τα άτομα αυτά έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας και βγάζουν έναν ψεύτικο εαυτό».

Ο κ. Αλεξόπουλος στην απολογία του καταδίκασε τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών σε διάφορες περιοχές, που δεν τις γνώρισε, ενώ φέρεται να υπογράμμισε ώστε να διαχωρίσει τη θέση του ότι είναι «Έλληνας εθνικιστής που πιστεύει στη νομιμότητα».

By