Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής των συντάξεων

Το υπουργείο Εργασίας αναλαμβάνει από την 1η Μαΐου και την πληρωμή των συντάξεων, με απόφαση που υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός

Vroutsis

Το υπουργείο Εργασίας αναλαμβάνει από την 1η Μαΐου και την πληρωμή των συντάξεων, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση στο εξής η πληρωμή των συντάξεων και βοηθημάτων του δημοσίου θα γίνεται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης , μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων, όπως γίνονται και οι πληρωμές των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα.

Έως τώρα, η πληρωμή των συνταξιούχων του Δημοσίου γίνονταν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά με την ένταξη του συστήματος πληρωμής στην Η.Δ.Ι.ΚΑ., το υπουργείο Εργασίας, καθίσταται στο εξής, ο κεντρικός φορέας ηλεκτρονικής διασταύρωσης και ελέγχου και διαχείρισης του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης έχει αναλάβει την πληρωμή των συντάξεων του ιδιωτικού τομέα, από την 1η Ιουλίου του 2013. Από τη ρύθμιση αυτή είχε εξαιρεθεί η πληρωμή των συντάξεων του δημοσίου. Μέσω της υπηρεσίας αυτής, γίνεται το «φιλτράρισμα», και οι κρατήσεις που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία, ενώ πραγματοποιούνται κάθε μήνα διασταυρώσεις των στοιχείων των συνταξιούχων, ώστε να εντοπίζεται η παραβατικότητα.

By