Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αλλάζει τον τρόπο φορολόγησης των ΙΧ η κυβέρνηση;

Την αλλαγή του συστήματος φορολόγησης των αυτοκινήτων, βάσει της αξίας τους, μελετά το υπουργείο Οικονομικών.

autokinitaΤην… αποκάλυψη πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής του τρόπου φορολόγησης των αυτοκινήτων -και ειδικά αυτών που είναι μεγάλου κυβισμού- έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

«Τα μεγάλα κυβικά δεν συνεπάγονται απαραιτήτως και την πραγματική αξία ενός αυτοκινήτου. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές σε αυτό το κομμάτι της φορολόγησης» ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή και συμπλήρωσε:  «Πολλές φορές τα κυβικά δεν έχουν σχέση με την εργοστασιακή αξία. Κι είναι ένα θέμα που εξετάζουμε για να δούμε αν μπορούμε σε αυτό το κομμάτι της νομοθεσίας να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές».

Όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση εξετάζεται το ενδεχόμενο το κριτήριο φορολόγησης των ΙΧ να μη βασίζεται αποκλειστικά στον κυβισμό του οχήματος αλλά και στην εργοστασιακή του αξία.

Αναφερόμενος στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού, ο κ. Μαυραγάνης παρέπεμψε για το μέλλον ενδεχόμενο επανεξέτασής του με «ισοδύναμες προτάσεις».

Παράλληλα, η κυβέρνηση εκτιμά πως με αλλαγή των φορολογικών συντελεστών για τα ΙΧ αυτοκίνητα, θα «πάρει ανάσα» ο κλάδος των αυτοκινήτων που καταγράφει φθίνουσα πορεία στην εποχή της κρίσης.

By