Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλλαγές … επί του πιεστηρίου στο σχέδιο «Αθηνά»

Μεταβάλλεται συνεχώς ο πανεπιστημιακός χάρτης της χώρας, ενώ αναμένονται τα Προεδρικά Διατάγματα. Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ από τον υπουργό Παιδείας.

Με …διορθώσεις ακόμη και λίγο πριν το πιεστήριο του Εθνικού Τυπογραφείου φαίνεται ότι θα προχωρήσει το σχέδιο Αθηνά του υπουργείου Παιδείας, το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία αφού θα εφαρμοστεί μέσω προεδρικών διαταγμάτων που αναμένεται να εκδοθούν τις προσεχείς ημέρες.

www.fosphotos.com/http://thepaper.gr/wp-content/uploads/2013/02/GAP-πλάτη.jpg
www.fosphotos.com/http://thepaper.gr/wp-content/uploads/2013/02/GAP-πλάτη.jpg

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα» έχουν πραγματοποιηθεί ήδη τρεις αλλαγές της τελευταίας στιγμής και τελικά αίρεται η αρχική πρόβλεψη για την ενοποίησης των ξενόγλωσσων φιλολογικών σχολών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο δεν θα συγχωνευθεί τελικά το πρόγραμμα ψυχολογίας αντιθέτως θα αναβαθμιστεί σε πανεπιστημιακό τμήμα ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί και η συγχώνευση των τμημάτων Λογοθεραπείας και Εργοθεραπείας του ΤΕΙ ΑΘηνών.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ασκησε – εντωμεταξύ- έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει εκφράσει τις διαφωνίες του με το σχέδιο «Αθηνά», καταγγέλλοντας την ηγεσία του υπουργείου  για έλλειψη σχεδιασμού και συρρίκνωση των πανεπιστημίων. Απαντώντας στις επικρίσεις ο Κ.Αρβανιτόπουλος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «μηδενική κατάθεση προτάσεων για ένα θέμα τόσο σοβαρό όπως η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, τόσο κατά τη διάρκεια του διαλόγου που προηγήθηκε όσο και κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.Για ένα κόμμα που κατέχει το θεσμικό ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αυτό είναι πράγματι αξιοπερίεργο. Η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΥΠΑΙΘΠΑ προασπίζει το δημόσιο δωρεάν Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ αναλαμβάνοντας το κόστος προτάσεων και αλλαγών. Όλα τα υπόλοιπα στη Βουλή».

 

[space size=»30″]

 

 

By