Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων λόγω του νέου σταθμού στο μετρό

 Ανοίγει αύριο ο νέος σταθμός του Μετρό «Αγία Μαρίνα»

μετρό

Ανοίγει αύριο, Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου, ο νέος σταθμός της γραμμής 3 του Μετρό «Αγία Μαρίνα». Η γραμμή 3 «Αιγάλεω-Δουκίσσης Πλακεντίας» θα αποκτήσει επιπλέον 1,5χλμ με τη λειτουργία του νέου σταθμού ο οποίος θα βρίσκεται στα όρια των δήμων Αιγάλεω και Χαϊδαρίου και θα αποτελεί το νέο τερματικό σταθμό της γραμμής.

Αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων λόγω του νέου σταθμού

Τροποποιήσεις στο δίκτυο λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν την ευρύτερη περιοχή του νέου σταθμού του μετρό «Αγία Μαρίνα», θα εφαρμόσει ο ΟΑΣΑ από το ερχόμενο Σάββατο, που παραδίδεται στο επιβατικό κοινό ο σταθμός.

Συγκεκριμένα θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες τροποποιήσεις:

  • Η γραμμή Χ63 μετονομάζεται σε Χ63 ΜΑΝΔΡΑ (ΟΙΚ. ΤΙΤΑΝ)- ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ (EXPRESS) και θα λειτουργεί ως τροφοδοτική γραμμή του σταθμού Μετρό «Αγ. Μαρίνα». Η διαδρομή της στο τμήμα Μάνδρα- Αγ. Μαρίνα παραμένει ως έχει.
  • Η γραμμή 866 μετονομάζεται σε 866 ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ- ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ και θα λειτουργεί ως τροφοδοτική γραμμή του σταθμού Μετρό «Αγ. Μαρίνα». Η διαδρομή της στο τμήμα Ασπρόπυργος- Αγ. Μαρίνα παραμένει ως έχει.
  • Η γραμμή Β16 μετονομάζεται σε 876 ΕΛΕΥΣΙΝΑ- ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή του σταθμού Μετρό «Αγ. Μαρίνα». Η διαδρομή της στο τμήμα Ελευσίνα- Παλατάκι παραμένει ως έχει, ενώ στη συνέχεια, η σύνδεση με τον σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα» πραγματοποιείται μέσω της οδού Καραϊσκάκη και της Ιεράς Οδού.
  • Η γραμμή 837 μετονομάζεται σε 837 ΑΝΩ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ- ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ και θα λειτουργεί ως τροφοδοτική γραμμή του σταθμού Μετρό «Αγ. Μαρίνα». Η διαδρομή τής γραμμής προς τον σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα» παραμένει ως έχει, ενώ η διαδρομή προς Άνω Αγ. Βαρβάρα πραγματοποιείται μέσω των οδών Αγ. Μαρίνας, Αγ. Βαρβάρας, Βύρωνος, 28ης Οκτωβρίου, Ελ. Βενιζέλου, συνέχεια κανονικά.
  • Η γραμμή 811 μετονομάζεται σε 811 ΧΑΪΔΑΡΙ- ΣΤ. ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή του σταθμού Μετρό «Αγ. Μαρίνα».
  • Η διαδρομή της γραμμής προς τον σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα» παραμένει ως έχει, ενώ η διαδρομή προς Χαϊδάρι, πραγματοποιείται μέσω της οδού Δελφών, αντί της οδού Έβρου, ώστε να προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στους επιβάτες για τον νέο σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα».
  • Τροποποιείται η διαδρομή της γραμμής 803 ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΔΑΣΟΣ, στην κατεύθυνση προς «Δάσος» και θα πραγματοποιείται μέσω της οδού Δελφών, αντί της οδού Έβρου, ώστε να προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στους επιβάτες για τον νέο σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα».
  • -Επεκτείνεται η διαδρομή της γραμμής 830 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ- ΠΕΙΡΑΙΑΣ και θα πραγματοποιείται μέσω των οδών Ελ. Βενιζέλου, Ιεράς, Αγ. Μαρίνας, ώστε να προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στους επιβάτες για τον νέο σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα».

*Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι επιβάτες μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΣΑ (www.oasa.gr) καθώς και στο τηλεφωνικό κέντρο 11185.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By