Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αλλαγές στο Δ.Σ. της Ελληνικής Τράπεζας

Σε ισχύ από την παραμονή Χριστουγέννων ο διορισμός πέντε νέων μελών

Bank of Cyprus in pictures across Nikosia

Το διορισμό πέντε μη εκτελεστικών μελών στο διοικητικό της συμβούλιο ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα, λίγες βδομάδες μετά την αλλαγή στη μετοχική της σύνθεση.

Πρόκειται για τους Κυριάκο Ι. Κούσιο, δικηγόρο, τη Μαριάννα Παντελίδου Νεοφύτου, εγκεκριμένη λογίστρια, το Μάριο Μ. Μιχαηλίδη, εγκεκριμένο λογιστή/ ελεγκτή, τον Ιωάννη Α. Μάτση, σύμβουλο επιχειρήσεων και τον Ανδρέα Γ. Χαρίτου, καθηγητή λογιστικής και χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Όπως επισημαίνεται, ο διορισμός των πέντε μελών στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας ακολουθεί τις ριζικές αλλαγές στη μετοχική της σύνθεση, μέσω της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης της.

Το αμερικανικό hedge fund Third Point κατέχει το 29,75% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, όσο και η διεθνής εταιρεία ηλεκτρονικών πολεμικών παιχνιδιών Wargaming.  Η Δήμητρα Επενδυτική έχει 14,89% και η Εκκλησία της Κύπρου το 4,42%.

Μετά την αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της τράπεζας, ανακοινώθηκε η παραίτηση μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας. Από την τράπεζα παραιτήθηκαν ο Σωτήρης Καλλής, ο Κυριάκος Δρουσιώτης και ο Ανδρέας Μουσιούττας.

Την παραίτηση του ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα και ο Μάριος Κληρίδης λόγω του διορισμού του στη θέση του γενικού διευθυντή της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By