Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αλλαγή διεύθυνσης για μεγαλύτερα κέρδη στην Aston Martin

Ανοίγει φτερά εκτός Ευρώπης – Σχεδιάζει νέα μοντέλα

Aston MartinΣε αλλαγή διευθύνοντα συμβούλου με στόχο να αυξήσει τα κέρδη της και μάλιστα στο διπλάσιο φέρεται ότι προσανατολίζεται η εταιρεία Aston Martin, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Ταυτόχρονα σχεδιάζει να διπλασιάσει έως το 2016 τις πωλήσεις της με νέα μοντέλα και εξάπλωση του δικτύου της εκτός Ευρώπης.

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να αλλάξει διευθύνοντα σύμβουλο μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, ενώ ο νυν Ulrich Bez, ο οποίος διευθύνει την εταιρεία από το 2000, πιθανόν να αναλάβει καθήκοντα μη εκτελεστικού προέδρου, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση των συνομιλιών και μιλά στο Bloomberg διατηρώντας την ανωνυμία του. Ωστόσο την πληροφορία αρνήθηκε να σχολιάσει εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Aston Martin, τα αυτοκίνητα της οποίας έχουν πρωταγωνιστήσει στις ταινίες του James Bond, είναι η μόνη παγκοσμίως εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων που δεν ανήκει σε κάποιο μεγαλύτερο όμιλο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι σκοπεύει να ξοδέψει 500 εκατομμύρια λίρες στη διεύρυνση του δικτύου της, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, προκειμένου να ανταγωνιστεί τη Bentley της Volkswagen και τις Ferrari και Maserati της Fiat SpA.

Η Aston έχει στόχο να αυξήσει τις ετήσιες πωλήσεις της περίπου κατά 7.000 οχήματα το 2016 από περίπου 3.400 το 2012 με την προώθηση της ανάπτυξης στην Ασία, τη Βόρεια και Νότια Αμερική, σύμφωνα ε την ίδια πηγή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By