Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλληλεγγύη προς τους Έλληνες από τον Σταϊνμάγερ

«Δείγμα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό» χαρακτήρισε την αυριανή του επίσκεψη στην Αθήνα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βέλτερ Σταϊνμάγερ

steinmaier770_301213

«Θα σταθούμε στο πλάι των Ελλήνων» είπε και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί και ότι δεν προβλέπεται να τεθεί ένα τέλος σύντομα. «Οι Έλληνες διανύουν μια δύσκολη περίοδο. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και του υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου έχει αναλάβει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Μέσα σε λίγα χρόνια πρέπει να αναπληρωθούν ελλείψεις δεκαετιών» είπε ο Σταϊνμάγερ στο Der Spiegel ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα.

«Η πρόοδος σε αυτή την πορεία εκσυγχρονισμού σε γρήγορη κίνηση είναι τεράστια, αλλά ομοίως και οι συνδεόμενες με αυτή την πορεία κοινωνικές δυσκολίες. Είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί. Για την ετοιμότητά τους και το θάρρος που απαιτείται, οι Έλληνες αξίζουν κάθε σεβασμό» πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός.

Επίσκεψη-αστραπή στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει το απόγευμα της Πέμπτης ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας θα έχει συνομιλίες τόσο με τον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά (την Παρασκευή) όσο και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλο το απόγευμα της Πέμπτης.

Η ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου, οι πολιτικές εξελίξεις και η πολιτική σταθερότητα, αλλά και τα επόμενα βήματα στο θέμα του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής με το βλέμμα στον διακαή πόθο της Αθήνας για μία ρύθμιση της βιωσιμότητας του χρέους το συντομότερο δυνατόν, αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι των συνομιλιών του κ. Σταϊνμάγερ με τους κκ. Σαμαρά και Βενιζέλο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By