Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλλού ρίχνει τις «ευθύνες» η Eldorado

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τα μεταλλεύματα στις Σκουριές Χαλκιδικής υποστηρίζει πως οι κάτοικοι αντιδρούν για τη… λιτότητα της χώρας!

eld_logoΤα επενδυτικά της σχέδια στην Ελλάδα προανήγγειλε ότι θα δημοσιοποιήσει την προσεχή εβδομάδα η Eldorado Gold Corporation, που εδρεύει στο Βανκούβερ του Καναδά και είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Τορόντο και της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με αφορμή την ενημέρωση που θα κάνει την ερχόμενη εβδομάδα, ήδη απασχολεί 1.200 υπαλλήλους στην Ελλάδα, με άμεση προοπτική να διπλασιάσει αυτές τις θέσεις εργασίας τα προσεχή 1- 2 χρόνια, καθώς θα αναπτύσσονται τα έργα της στην Χαλκιδική και στο Πέραμα της Αλεξανδρούπολης.

«Η Eldorado Gold Corporation θεωρείται σήμερα από τους μεγαλύτερους διεθνείς επενδυτές στην Ελλάδα και προτίθεται να επενδύσει άμεσα περισσότερα του ενός δισ. δολάρια ΗΠΑ τα προσεχή 5 χρόνια στη χώρα» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Σε συνέντευξή του ο CEO της Eldorado Gold, Paul Wright, τη Δευτέρα στο καναδικό cbc.ca, με αφορμή τις πρόσφατες διαδηλώσεις κατά του επενδυτικού σχεδίου δήλωσε πως οι διαμαρτυρίες αφορούν τα μέτρα λιτότητας της χώρας.

Σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου κατά πόσο διαφωνεί με τις πρόσφατες δηλώσεις του Steve Sharpe στο Bloomberg, πρώην στελέχους της Eldorado Gold, ότι οι αντιδράσεις του κόσμου αποτελούν πρόβλημα στην ανάπτυξη του έργου, με τους κατοίκους να έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους  μεταξύ τουρισμού και μεταλλείων, απάντησε πως διαφωνεί χαρακτηρίζοντας ανακριβή την τοποθέτηση του πρώην στελέχους της εταιρείας.

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες των κατοίκων για εκτεταμένη αστυνομική βία, παράνομες προσαγωγές και κρατήσεις αλλά και συνεργασία της εταιρείας με την αστυνομία, δήλωσε πως πρόκειται για ένα καλά σκηνοθετημένο ζήτημα.[space size=»30″]

By