Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αμαρτωλό τρίγωνο στο ΤΤ βλέπει ο Τσίπρας

Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα σε Σαμαρά για τα τραπεζικά σκάνδαλα

samaras-wifi-atm-570

Καθοριστικό ρόλο στην πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία έπαιξε για τον Αλέξη Τσίπρα το τρίγωνο της διαπλοκής, που δεν είναι άλλο από το αμαρτωλό τρίγωνο «τράπεζες- κόμματα εξουσίας – επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα».

Με αφορμή την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό που κατέθεσε στη Βουλή, ζητά να μην περιοριστεί ο έλεγχος μόνο στα επισφαλή δάνεια, αλλά να επεκταθεί και στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των συστημικών τραπεζών και ειδικότερα προς τους επιχειρηματικούς ομίλους, ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα.

Στην επίκαιρη ερώτηση του καλεί μάλιστα, τον Αντώνη Σαμαρά να απαντήσει εάν αληθεύει η πρόθεση για επανιδιωτικοποίηση «πραγματικό ξεπούλημα», όπως το χαρακτηρίζει, των τραπεζών στους ιδιώτες μετόχους, αφού από τα 40 δις που μέχρι σήμερα έχουν απορροφηθεί από τις συστημικές τράπεζες θα αναμένεται να επιστραφούν πίσω το πολύ 15 με 18 δις. σε αυτή την περίπτωση, διερωτάται, ποιος θα αναλάβει την πολιτική, αλλά και την ενδεχόμενη ποινική ευθύνη για τη ζημιά του ελληνικού δημοσίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By