Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Αμετανόητοι καπνιστές: Στο Μινσκ αδερφοί μου, στο Μινσκ!

Που πωλούνται τα ακριβότερα και τα φτηνότερα τσιγάρα στην Ευρώπη

cig

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Καπνοβιομηχάνων της Ιρλανδίας, που απεικονίζει τη μέση τιμή πώλησης για ένα πακέτο 20 τσιγάρων σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, με βάση στοιχεία του Δεκεμβρίου του 2013.

Σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα είναι μεταξύ των πιο χαμηλών αγορών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η μέση τιμή ενός πακέτου είναι 3.80 ευρώ. Η φτηνότερη χώρα για την ΕΕ είναι η Λιθουανία, ενώ αρκετά χαμηλές είναι οι τιμές σε όλες τις χώρες της Βαλτικής.

Στον αντίποδα, οι πιο ακριβές τιμές εντός της ΕΕ βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο (όπως αναμενόταν), ενώ το κάπνισμα είναι ακριβό «σπορ» στις περισσότερες χώρες της Ένωσης.

BdyRtJ-IEAE_rq-

Η Νορβηγία είναι η «πρωταθλήτρια στην ακρίβεια» με το ένα πακέτο να τιμολογείται στα 11.84 ευρώ.

Σε ότι έχει να κάνει με τις πιθανές υποψήφιες για μετανάστευση των «θεριακλήδων» αυτές είναι η Ρωσία, η Αλβανία, η Ουκρανία και η Σερβία.

Ο ιδανικός «προορισμός» για τους καπνιστές είναι βέβαια η Λευκορωσία, με το πακέτο να τιμολογείται κάτω από το 1 ευρώ, στα 92 λεπτά.

Σημειώνουμε ότι συντάκτες της έρευνας μπορεί να ξέρουν πολύ καλά τα μυστικά του τσιγάρου, αλλά μάλλον η γεωγραφία δεν είναι στα φόρτε τους, καθώς εμφανίσουν την Κρήτη ως «Β. Κύπρο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By