Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αμηχανία και κόντρες στον ΣΥΡΙΖΑ για Καρυπίδη

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Αντικρούει τις κατηγορίες για τη διαδικασία επιλογής ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης

karipidis1

Αμηχανία προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ ο σάλος γύρω από την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Καρυπίδη και τις δηλώσεις του για τη ΝΕΡΙΤ, αλλά και τη συνέντευξή του με τον Ηλία Κασιδιάρη. Οι αποφάσεις προς παρόν αναβάλλονται για τις επόμενες ημέρες. Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που θα λάμβανε τις τελικές αποφάσεις αναβλήθηκε για αύριο, εν αναμονή της επιστροφής του προέδρου Αλέξη Τσίπρα από την Κεφαλονιά προκειμένου να εξετασθεί το θέμα διεξοδικά.

Νίπτουν τας χείρας τους στην Κοζάνη

Εν τω μεταξύ, αναβρασμός επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ μετά το θόρυβο που έχει προκαλέσει η επιλογή να τεθεί υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ο Θ. Καρυπίδης που έχει εκφράσει αντισημιτικά σχόλια στο διαδίκτυο, αλλά και σαφείς αιχμές για τις συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Για το θέμα, τοποθετήθηκε και η ΝΕ ΠΕ Κοζάνης αντικρούοντας τις κατηγορίες ότι δεν τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, και επισημαίνοντας πως η τελική απόφαση ελήφθη από την Κεντρική Επιτροπή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αναφορικά με όλα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τις διαδικασίες των τοπικών οργανώσεων και την ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

  1. Στην διευρυμένη ΝΕ της ΠΕ Κοζάνης τέθηκαν προς συζήτηση τα ονόματα που πρότεινε η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή, ενώ ζητήθηκε από τους συντρόφους που συμμετείχαν στη διαδικασία η κατάθεση προτάσεων για υποψηφίους περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες. Σε αυτήν την διαδικασία προτάθηκαν και πολλά άλλα ονόματα εκτός της εισήγησης και ως εκ τούτου κρίθηκε απαραίτητο να γίνουν οι απαραίτητες διερευνητικές επαφές, όπως και έγιναν. Η συντριπτική πλειοψηφία των προτεινόμενων υποψηφίων αρνήθηκε να αποδεχθεί την πρόταση για να επωμιστεί αυτό τον ρόλο.
  2. Την Κυριακή 26-1-14 η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Δ.Μ ολοκλήρωσε έναν πρώτο κύκλο πολιτικών πρωτοβουλιών και διαβουλεύσεων για την ολοκλήρωση του προγραμματικού μας λόγου σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Η ΠΣΕ επικύρωσε τις πολιτικές διαδικασίες που δρομολόγησαν οι διευρυμένες συσκέψεις των Νομαρχιακών Επιτροπών, με στόχο την ανάδειξη του υποψήφιου περιφερειάρχη και υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών στη Δ.Μ Σε αυτήν την διαδικασία έγιναν οι συνθέσεις για οριστικοποίηση της πρότασης στην ΚΕ και μάλιστα ο Θεόδωρος Καρυπίδης ήταν μεταξύ αυτών που προτάθηκαν.
  3. Το αποτέλεσμα αυτών των διαδικασιών μεταφέρθηκε στην ΚΕ ώστε να λάβει την οριστική της απόφαση.

Τα σχόλια και οι επιθέσεις που έγιναν για τις διαδικασίες είναι ανυπόστατα και μάλιστα σε αυτή την συγκυρία το μόνο που κάνουν είναι να τραυματίζουν την οργάνωση, η οποία κινήθηκε με βάση το καταστατικό και τις προβλεπόμενες από αυτό διαδικασίες.

Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή: «Αποτροπιασμός» για τις «αντισημιτικές δηλώσεις» του Θ. Καρυπίδη

«Αποτροπιασμό» εκφράζει η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της, για τις «αντισημιτικές δηλώσεις» του υποψηφίου για τη θέση του Περιφερειάρχη στη Δυτική Μακεδονία του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, για τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα, Θεόδωρου Καρυπίδη.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο κ. Καρυπίδης υποστήριξε ότι το όνομα του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού καναλιού στην Ελλάδα ΝΕΡΙΤ έχει «εβραϊκές ρίζες» και ότι η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης ήταν μια «πράξη που απειλεί την Ελλάδα».

Ο Ντέιβιντ Χάρις, εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC) υποστηρίζει ότι οι «εξωφρενικές εκφράσεις αντισημιτισμού στην Ελλάδα προέρχονται όχι μόνο από τη Χρυσή Αυγή της άκρας δεξιάς, αλλά επίσης και από το Facebook του Θεόδωρου Καρυπίδη, που καταδεικνύει την άκρα αριστερά».

By