Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), όπως ΕΡΤ (σχεδόν)

Το υπόλοιπο των 4.000 απολύσεων που απαιτεί η τρόικα, μετά τις 2.700 της ΕΡΤ, αναζητά η κυβέρνηση μέσω αναδιάρθρωσης εν λειτουργία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ, η κυβέρνηση στρέφεται προς τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα προκειμένου να εξασφαλίσει τον αριθμό των 4.000 απολύσεων που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα εντός του τρέχοντος έτους.

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών σύσκεψη με τη συμμετοχή των Γιάννη Στουρνάρα, Χρ. Σταϊκούρα, Φώφης Γεννηματά και Δημήτρη Σταμάτη, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση εν λειτουργία των ΕΑΣ με στόχο τη ριζική μείωση του προσωπικού που υπηρετεί στην εταιρεία.

Σε αντίθεση με το λουκέτο στην ΕΡΤ, ωστόσο, στην περίπτωση των ΕΑΣ δεν προβλέπεται διάλυση της εταιρείας, η οποία άλλωστε βρίσκεται στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ με τα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου. Έτσι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν, γεγονός πάντως που οδηγεί και σε διαφορετικό χειρισμό ως προς τις απολύσεις καθώς αυτές θα πρέπει, σε αντίθεση με το λουκέτο της ΕΡΤ, να ικανοποιούν και τις προβλέψεις της εργατικής νομοθεσίας για τις ομαδικές απολύσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By