Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αμύντας Αμυνταίου και, πως μια πόλη, πήρε ζωή…

Πανηγυρική πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάλεντζ Καπ Γυναικών πήρε ο Αμύντας Αμυνταίου που νίκησε και στο δεύτερο αγώνα την Χολόν με 25-21 στο κατάμεστο από 1.000 θεατές κλειστό του Αμυνταίου.

pegasus_LARGE_t_1041_106420798Η ελληνική ομάδα στο πρώτο ημίχρονο ήταν πίσω στο σκορ με 12-9, ωστόσο στο δεύτερο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και με την συμπαράσταση του κόσμου, κατάφερε να επικρατήσει 25-21 με επιμέρους σκορ στο β΄ μέρος 16-9! Έτσι ο Αμύντας κατάφερε να περάσει στους «16» του Τσάλεντζ Καπ με συνολικό σκορ 53-42.

Ο Αμύντας παρατάχθηκε χωρίς την τερματοφύλακας Πανδώρα Κόρρα, η οποία υπέστη διάστρεμμα τρίτου βαθμού.

«Πάλι υπήρχε άγχος στο πρώτο ημίχρονο. Λόγω απειρίας δεν μπορέσαμε στην αρχή να διαχειριστούμε την διαφορά. Είχαμε την εντύπωση ότι η πρόκριση τελείωσε από το πρώτο ματς. Στην πορεία όμως ηρεμίσαμε και με καθαρότερο μυαλό βγάλαμε άμυνες που έπρεπε και στο β” ημίχρονο παρουσιάσαμε τελείως διαφορετική ομάδα. Μόνο όσοι έχουν παρακολουθήσει παιχνίδια του Αμύντα και Εθνικών ομάδων καταλαβαίνουν πόσο πολύ μας βοήθησε σήμερα ο κόσμος. Μια μικρή πόλη 5.000 κατοίκων πήρε ζωή από αυτά τα δύο Ευρωπαϊκά ματς και δώσαμε χαρά σε όλη την περιοχή. Από εδώ και πέρα ξέρουμε ότι όποια και να είναι η κλήρωση ο αντίπαλος θα είναι πολύ ισχυρός. Θα διασκεδάσουμε τα παιχνίδια και θα διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί», τόνισε ο προπονητής του Αμύντα Νίκος Γιώσκος.

ΑΜΥΝΤΑΣ (Νίκος Γιώσκος): Μπάντη, Γεωργιάδου, Καλοείδη 3, Ρακοπούλου, Σουμελίδου, Κοτσοπούλου, Παρασκευά, Τσιομπάνου 8, Σμαρδέλη 1, Ταϊρίδου, Χατζή 1, Γάτσιου 2, Βαφειάδου 6, Καλογήρου, Στρατάκη 4.

By