Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ανάληψη ευθύνης για επίθεση σε όχημα δεσμοφύλακα

Σχετίζεται με την υπόθεση του Καρέλι η επίθεση

astynomia

Η οργάνωση «Μηδενιστές – Συμμορίες Εκδίκησης» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα στο αυτοκίνητο γνωστού δεσμοφύλακα, ενώ προειδοποιεί ότι οι δεσμοφύλακες που συμμετείχαν στον «βασανισμό του Ιλί Καρέλι είναι επικυρηγμένοι».

Ειδικότερα, στο κείμενο που δημοσιεύουν σε γνωστή ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου αναφέρουν ότι «την Τρίτη 8 Απριλίου χτυπήθηκε με χειροβομβίδα, το αυτοκίνητο γνωστού δεσμοφύλακα, στο Αιγάλεω». Την πράξη αυτή χαρακτηρίζουν «μια ελάχιστη πράξη μνήμης για την δολοφονία του κρατούμενου Ιλιρ Καρέλι».

«Ο Καρέλι, αφού κουράστηκε να πονάει από τα χτυπήματα, τα ηλεκτροσόκ, τις ροπαλιές, τους κουβάδες παγωμένου νερού, την φάλαγγα και τους εξευτελισμούς των δεσμοφυλάκων, τελικά «απέδρασε» με τον θάνατό του από τα χέρια των βασανιστών του. Ξέρουμε πως ο θάνατός του, γρήγορα θα ξεχαστεί».

Στη συνέχεια εκτοξεύουν απειλές σημειώνοντας ότι «οι δολοφόνοι σωφρωνιστικοί, όσο κι αν προσπάθησαν να καθαρίσουν με χλωρίνη
το αίμα του νεκρού στο κελί της απομόνωσης δεν τα κατάφεραν. Έμεινε εκεί, σημάδι στον τοίχο για να θυμίζει… πως το αίμα καθαρίζει μόνο με αίμα. Τώρα είναι η σειρά μας…»

«Όλοι εσείς που κάνατε την βία επάγγελμα, απέναντι σε κλειδωμένους ανθρώπους, τώρα θα πληρώσετε με το ίδιο νόμισμα…», αναφέρουν και προειδοποιούν ότι «όλοι οι δεσμοφύλακες που συμμετείχαν στον ομαδικό βασανισμό/δολοφονία του Καρέλι, θεωρούνται από σήμερα ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΟΙ.     Ενημερώνουμε αυτούς που δεν προφυλακίστηκαν, ότι τα ονόματά τους – είναι ήδη γνωστά μέσα από την δικογραφία αλλά και τους κύκλους των κρατουμένων – βρίσκονται σε λίστα οριστικής «διαγραφής».

«Όλοι οι κρατούμενοι είναι ενημερωμένοι κι έχουμε φίλους παντού. Οι μέρες τους είναι μετρημένες… (και δύσκολες…)», απειλούν κλείνοντας το κείμενό τους.

By