Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ανάσα για τους δανειολήπτες – Με βάση το εισόδημα οι δόσεις

Ποια η στάση των τραπεζών

skordasΟι δόσεις αποπληρωμής  θα προσδιορίζονται ανάλογα με το εισόδημα. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθ. Σκορδάς, στο «Πρωινό MEGA», αναφερόμενος στους δανειολήπτες που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους. Σύμφωνα με τον κ. Σκορδά, οι τράπεζες, πάντως, δεν θα δεσμευτούν με νόμο για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στα δάνεια.

Όσον αφορά το θέμα των πλειστηριασμών, ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι « προσπαθήσουμε να βρούμε μία δίκαιη λύση και για τις δύο πλευρές στο θέμα της αναστολής πλειστηριασμών. Προσπαθούμε για δίκαιο τρόπο μερικής αναστολής των πλειστηριασμών από το 2014».

Ο κ. Σκορδάς υπογράμμισε ότι «η διαρκής ανανέωση της αναστολής των πλειστηριασμών έχει δημιουργήσει μία υποτιμητική κερδοσκοπία στην αγορά ακινήτων, γιατί, όπως είπε, συσσωρεύονται ακίνητα, τα οποία κάποιοι πονηροί περιμένουν πότε θα βγουν σε προσφορά για να τα αγοράσουν φθηνά» και πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται να πάμε σε μία πλήρη αποδέσμευση αυτών των ακινήτων από την 01/01/2014, επισημαίνοντας ότι: «Προαπαθούμε με όλους τους ενδιαφερόμενους να βρούμε εναλλακτικές λύσεις στο θέμα της εκτόνωσης αυτής της συσσώρευσης ακινήτων».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By