Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ανένδοτος ο Καρύδης για τους Πλειστηριασμούς

Ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, επανέλαβε ότι το κόμμα του παραμένει αντίθετο στο «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών

Session of the Central Political Committee of PASOK / Συνεδρίαση της κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

 

Το θέμα των πλειστηριασμών έχει προκαλέσει μεγάλη ταραχή στους κόλπους της κυβέρνησης , με τους δανειστές να εμφανίζονται μέχρι στιγμής ανένδοτοι ως προς την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών. Ανένδοτη όμως είναι μέχρι τώρα και η κυβέρνηση, με τα στελέχη της να τονίζουν ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί αυτή η απαίτηση των δανειστών.

Ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84, επανέλαβε πως για το ΠΑΣΟΚ δεν τίθεται θέμα υποχώρησης επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

«Ο νόμος, που ισχύει σήμερα, θα πρέπει να δώσει παράταση για έναν ακόμα χρόνο. Εμείς σε αυτό το θέμα -που δεν είναι και προαπαιτούμενο, με βάση τις δεσμεύσεις μας απέναντι στην τρόικα-, έχουμε πολύ συγκεκριμένη άποψη όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσε και το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας από το 2010. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν διαφορετικοί όροι που πρέπει να αλλάξει αυτό το πλαίσιο. Σε αυτό μόνο που μπορεί να υπάρξει συζήτηση, είναι γι” αυτούς που εν πάση περιπτώσει έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία των τραπεζών. Είναι μερικές χιλιάδες δανειολήπτες από τις εκατοντάδες χιλιάδες, οι οποίοι έχουν πάρει δάνεια πρώτης κατοικίας και που στην ουσία χρωστούν και τα περισσότερα και εκεί δεν πρέπει να υπάρχει προστασία.Αυτό που έχουμε θέσει ως προτεραιότητα είναι ότι υπάρχουν μερικά θέματα, όπως οι πλειστηριασμοί, στα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε καμία έκπτωση. Η προστασία στα ελληνικά νοικοκυριά και στους Έλληνες δανειολήπτες πρέπει να είναι πλήρης και αυτό είναι από θέση αρχής, βλέποντας το τι γίνεται σήμερα στην ελληνική κοινωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Καρύδης.

By