Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τηλεδιάσκεψη Λαγκάρντ – Ρεν – Τόμσεν – Στουρνάρα

Την μεθεπόμενη βδομάδα αναμένεται να έλθουν στην Αθήνα οι ελεγκτές

TroikaΜετατίθεται, όπως όλα δείχνουν, η επιστροφή των ελεγκτών της τρόικας στην Αθήνα για μία εβδομάδα, λόγω της συζήτησης για τη ψήφιση του προυπολογισμού στη Βουλή, αυτή την εβδομάδα. Το οικονομικό επιτελείο έχει  βαρύ πρόγραμμα την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς ψηφίζεται ο προϋπολογισμός, ενώ θα κατατεθεί και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Τα αγκάθια στη διαπραγμάτευση υπάρχουν ακόμα, τα οποία ήταν και θέμα συζήτησης στη χθεσινή βραδινή  τηλεδιάσκεψη που είχαν Ο Γιάννης Στουρνάρας, με τους Όλι Ρεν, Κριστίν  Λαγκάρντ και και Τόμσεν.  Σύμφωνα με στελέχη του του υπουργού Οικονομικών, το κλίμα της συζήτησης ήταν καλό, υπήρχαν όμως και οι διαφωνίες.

Πληροφορίες που δημοσιεύει την Παρασκευή η Καθημερινή αναφέρουν ότι η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Όλι Ρεν πιέζουν ώστε η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα να καταλήξουν σε συμφωνία πριν από το τέλος του χρόνου, υπερβαίνοντας τις υφιστάμενες διαφορές σε σχέση με τους πλειστηριασμούς και τις ομαδικές απολύσεις. Όπως γράφει σχετικά, οι κ.κ. Λαγκάρντ και Ρεν μετέφεραν πως η τρόικα «δεν θα έλθει για τρίτη φορά εάν η ελληνική πλευρά δεν είναι έτοιμη», ασκώντας πίεση προς την κυβέρνηση για συμφωνία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By