Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αναβάλλεται η αξιολόγηση των υπαλλήλων ΟΤΑ

Παράταση δύο μηνών στην αξιολόγηση των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, λόγω προεκλογικής περιόδου

mitsotakis800ii_061113

Ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στους στόχους της επόμενης περιόδου, προανήγγειλε έλεγχο για τη νομιμότητα των κριτηρίων βάσει των οποίων έγιναν μετατροπές συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα ξεκινήσει τον έλεγχο από την περίοδο 2005 με 2008 οπότε εκτιμάται ότι συνέβησαν οι περισσότερες μετατροπές και οι έλεγχοι θα γίνουν για όλα τα έτη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega το πρωί του Σαββάτου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι έχουν γίνει 7.500 απολύσεις, ενώ το κεφάλαιο της διαθεσιμότητας έχει κλείσει με την επίτευξη του στόχου να τεθούν στο καθεστώς 25.000 άτομα.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κινητικότητα δεν συνδέεται με μελλοντικές απολύσεις, τονίζοντας ότι «απολύσεις μπορούν να γίνουν ακόμα με δυο τρόπους, μέσω του συνεχούς ελέγχου των πιστοποιητικών και μέσω της συρρίκνωσης τομέων του κράτους».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί στις περίπου 671.000 από 907.000 το 2009. Έτσι μειώθηκε το μισθολογικό κόστος, με την Ελλάδα να βρίσκεται πλέον λίγο κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης ως προς το ποσοστό της δαπάνης αυτής στο ΑΕΠ.

By