Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αναβλήθηκε η νέα δίκη Παπαγεωργόπουλου

Αναβολή για τις 16 Μαρτίου

papageorgopouloss

Για τις 16 Μαρτίου αναβλήθηκε η νέα δίκη του καταδικασμένου πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, για την υπόθεση της «Παγίας Προκαταβολής».

Αιτία της αναβολής είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας του πρώην διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης Θωμά Γκόλα. Σημειώνεται πως ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ενώ πολλοί εκ των κατηγορουμένων δυσανασχέτησαν με την αναβολή, καθώς επιθυμούσαν η δίκη να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν.

Η δίκη της Παγίας, όπου διαπιστώθηκε έλλειμμα που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ θα πραγματοποιηθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν συνολικά 17 άτομα. Εκτός από τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, που εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης 12 ετών για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ, σε δίκη παραπέμφθηκαν ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, καταδικασθείς για την ίδια υπόθεση σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 5 μηνών, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Θεοδ. Αθανάσαρος και Μιχ. Ζορπίδης, όπως επίσης και 12 δημοτικοί υπάλληλοι.

Οι τρεις αντιδήμαρχοι είχαν παραπεμφθεί σε δίκη και για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, υπόθεση για την οποία αθωώθηκαν.

Βασική μάρτυρας στη δίκη, η οποία μετράει ήδη δύο αναβολές και έχει προσδιοριστεί στον αριθμό 10 του πινακίου του Κακουργιοδικείου, είναι -όπως στην περίπτωση της υπεξαίρεσης- η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά.

H «Παγία Προκαταβολή» αφορά ειδικό ταμείο για την κάλυψη των μικροεξόδων, ενώ το ύψος του ελλείμματος που διαπιστώθηκε σ” αυτό ανέρχεται, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, σε 1,2 εκατ. ευρώ.

By