Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αναβλήθηκε η συζήτηση των ερωτήσεων Τσίπρα- Παπαρήγα για τα ακίνητα

Αναβλήθηκε η συζήτηση των ερωτήσεων Τσίπρα- Παπαρήγα για τα ακίνητα

samaras stournaras

Λόγω κωλύματος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα δεν θα συζητηθούν στη Βουλή οι δύο επίκαιρες ερωτήσεις για τον φόρο ακινήτων που είχαν κατατεθεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και την επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, την περασμένη Τρίτη.

Οι δύο επίκαιρες ερωτήσεις απευθύνονταν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά είχε ανακοινωθεί ότι θα τις απαντούσε σήμερα στη Βουλή ο κ.Στουρνάρας, σε εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι ο πρωθυπουργός απαντά σε ερωτήσεις που του απευθύνονται εκτός και αν το αντικείμενο είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας υπουργού, οπότε απαντά ο αρμόδιος υπουργός.

Στην πραγματικότητα όμως ο λόγος της αναβολής είναι η απόσυρση του αρχικού σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών κατόπιν των αντιδράσεων των κοινοβουλευτικών ομάδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Δεδομένου ότι η κατάθεση της τελικής πρότασης για τον ενιαίο φόρο ακινήτων μετατίθεται για τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, αφού ολοκληρωθεί η επεξεργασία λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις των βουλευτών, η κυβέρνηση δεν ήθελε να έλθει στη Βουλή για να απαντήσει στην αντιπολίτευση πάνω σε ένα νόμο που έτσι κι αλλιώς θα αλλάξει.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By