Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αναβολή για τον Οκτώβρη έλαβε η υπόθεση Σάββα Ξηρού

Ο Σάββας Ξηρός οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και συνοδεία ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας νωρίς το πρωί της Πέμπτης στα δικαστήρια Πειραιά

savvas xuros-17n

Στις φυλακές επιστρέφει ο Σάββας Ξηρός καθώς η εξέταση του αιτήματος του για κατ” οίκον νοσηλεία πήρε αναβολή για τις 14 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικές αρχές όρισαν τρεις ειδικούς νευρολόγους προκειμένου να εξετάσουν τoν καταδικασμένο για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» και να αποφανθούν εάν πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας ή μυελοπάθεια.

Ο Σάββας Ξηρός οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και συνοδεία ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας νωρίς το πρωί της Πέμπτης στα δικαστήρια Πειραιά.

Υπέρ του αιτήματος του Σάββα Ξηρού είχαν καταθέσει στο δικαστήριο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και Τάσος Κουράκης.

Η κυρία Κατριβάνου είχε δηλώσει ότι ο Σ. Ξηρός έχει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν αυτοεξυπηρετείται, έχει 93% αναπηρία, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και θα πεθάνει. Είχε προσθέσει μάλιστα ότι σαν κράτος δικαίου δεν θέλουμε να εξοντώσουμε τους ανθρώπους, δεν είναι η αντίληψή μας αυτή για την τιμωρία και έχουμε όλοι υποχρέωση απέναντι σε αυτό τον άνθρωπο που είναι βαριά άρρωστος.

Στη διάρκεια του αιτήματος του Σάββα Ξηρού για κατ” οίκον νοσηλεία είχαν καταθέσει δύο ιατροδικαστές, οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι, λόγω των πολλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο ασθενής, χρειάζεται πάρα πολλές ιατρικές ειδικότητες που δεν μπορεί να του προσφέρει ένα μόνο νοσοκομείο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης τόνισαν, από την πλευρά τους, ότι λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο πελάτης τους, είναι ευάλωτος απέναντι στα πολυανθεκτικά μικρόβια που έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Κατήγγειλαν επίσης, ότι προηγούμενες νοσηλείες του Σάββα Ξηρού που αποφασίστηκαν με δικαστικές αποφάσεις διακόπηκαν πριν ολοκληρωθούν, πιθανόν από παρεμβάσεις των αστυνομικών Αρχών, όπως είπαν.​

By