Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αναγκαίες χαρακτήρισε τις παρεμβάσεις της τρόικας, ο Κλάους Ρέγκλινγκ

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τις επενδύσεις στην Ελλάδα

esm699_151113

«Οι ιδιώτες επενδυτές που σκέφτονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, δεν θα το κάνουν προς το παρόν για πάνω από δέκα χρόνια» υποστήριξε, χθες αργά το βράδυ, στην επιτροπή troika report, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Κατά τη διάρκεια ακρόασής του αργά χθες το βράδυ από την επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, που διερευνά τη νομιμότητα των ενεργειών της τρόικας στις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης, ο Κλάους Ρέγκλινγκ, χαρακτήρισε αναγκαίες τις παρεμβάσεις της τρόικας, αναγνώρισε ότι τα διαρθρωτικά μέτρα που επέβαλε δημιούργησαν δυσκολίες και προέβλεψε ότι στο εγγύς μέλλον, θα υπάρχει στην Ευρώπη ένα σύστημα εποπτείας χωρίς το ΔΝΤ.

Σχολιάζοντας τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο Κλ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι μια ειδική και περίπλοκη περίπτωση γιατί διαφέρει από προηγούμενες εμπειρίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Το ΔΝΤ, διευκρίνισε, σε άλλες περιπτώσεις υπολογίζει τη βιωσιμότητα του χρέους σε βάθος δεκαετίας, γιατί σε αυτή την περίοδο επιθυμεί να έχει ολοκληρωθεί η αποπληρωμή του δανείου, αλλά και γιατί θεωρεί ότι είναι προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδυτών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By