Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω πουλιών

Το αεροσκάφος απογειώθηκε κανονικά το πρωί από το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» ωστόσο λίγο μετά την απογείωσή του, διαπιστώθηκε πως μπήκαν πουλιά στον κινητήρα του

Aerodromio

Ολιγόωρη «παράταση» στις διακοπές τους στα Χανιά θα κάνουν Πολωνοί τουρίστες καθώς το αεροσκάφος με το οποίο θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο των Χανίων αναγκάστηκε να επιστρέψει σε αυτό καθώς διαπιστώθηκε ότι στον κινητήρα του μπήκαν πουλιά.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε κανονικά το πρωί από το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» ωστόσο λίγο μετά την απογείωσή του , διαπιστώθηκε πως μπήκαν πουλιά στον κινητήρα του , χωρίς ωστόσο να δημιουργείται πρόβλημα στην πτητική του ικανότητα .
Οι πιλότοι ενημέρωσαν άμεσα τον πύργο ελέγχου και έλαβαν τις οδηγίες που προβλέπουν οι κανονισμοί.

Παρέμειναν στον αέρα για λίγο χρονικό διάστημα προκειμένου να καταναλωθούν καύσιμα και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο όπου έγινε ο απαραίτητος έλεγχος από τον οποίο διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται αλλαγή σε κομμάτι του κινητήρα.
Οι 179 επιβάτες και τα 11 βρέφη κάτω των δύο ετών που επέβαιναν στην πτήση μετέβησαν σε ξενοδοχείο των Χανίων όπου και θα παραμείνουν, μέχρι το βράδυ καθώς όπως αποφασίστηκε η εταιρεία θα φέρει νέος αεροσκάφος για να μεταφέρει τους επιβάτες από τα Χανιά στην Πολωνία.

By