Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αναζητούνται 1.000 δημόσιοι υπάλληλοι προς απόλυση

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου εξηγεί πόσες απολύσεις «λείπουν» και από που θα βρεθούν

ergazomenoi 2

Η κυβέρνηση αναζητά 1.000 δημοσίους υπαλλήλους προς απόλυση και διεκδικεί από την τρόικα αυτοί να προέλθουν από τις οριστικές αποχωρήσεις των συμβασιούχων, σύμφωνα με την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Μέχρι τέλος του χρόνου εκτιμούμε ότι, περίπου 1.000 δημόσιοι υπάλληλοι, είναι ο αριθμός που αναζητείται για τη συμπλήρωση της μνημονιακής υποχρέωσης – δέσμευσης των απολύσεων», είπε η κ.Χριστοφιλοπούλου μιλώντας στο Mega, παραδεχόμενη ότι αυτό αποτελεί ένα από τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης.

«Διεκδικούμε να προσμετρηθούν στις απολύσεις όσοι δημόσιοι υπάλληλοι παραμένουν στις υπηρεσίες τους με προσωρινή διαταγή» ανέφερε η υφυπουργός. Άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης οργανισμών και νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου σε περίπτωση που δεν γίνει το αίτημα για την προσμέτρηση των συμβασιούχων στις απολύσεις αποδεκτό από την τρόικα. Ειδικότερα στο ερώτημα εάν υπάρχουν στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας λίστες Φορέων Υπουργείων, που αξιολογούνται προς κατάργηση, η κ.Χριστοφιλοπούλου απάντησε: «Και είναι και δεν είναι έτσι…»

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By