Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Αναλαμβάνουν την ευθύνη του αποκλεισμού και της βαριάς ήττας οι διεθνείς…

«Ήμασταν πραγματική ομάδα, έτσι είναι ο αθλητισμός όμως, σε μια κακή βραδιά μπορείς να μείνεις εκτός», δήλωσε ο αρχηγός της Εθνικής Νίκος Ζήσης μετά τον άδοξο αποκλεισμό από την πρώτη οκτάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

thumbnail«Ήταν μια δίκαια νίκη για τη Σερβία», παραδέχθηκε ο Ζήσης και τόνισε: «Έπαιξε ένα φανταστικό παιχνίδι. Η ομάδα που πάει με 5-0 έχει πάντα την πίεση, σύμφωνα με έναν άγραφο νόμο. Η Σερβία είναι μια πολύ καλή ομάδα και δεν μετρά ότι ήταν τέταρτη στον όμιλό μας. Ήταν πολύ καλύτεροι από μας. Εμείς είχαμε συνηθίσει να επιβάλουμε το ρυθμό μας από την αρχή και δεν το κάναμε αυτή τη φορά. Δεν επιβάλαμε το παιχνίδι μας και δεν τρέξαμε. Η Σερβία είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, είχε πολλούς παίκτες σε σπουδαία μέρα. Δεν νιώθουμε καλά, περιμέναμε κάτι καλύτερο, αλλά είμαι περήφανος για την ομάδα μου και πιστεύω πως κάναμε καλή δουλειά», τόνισε ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας.

«Εμείς είμαστε υπεύθυνοι που δεν τα καταφέραμε. Ξέραμε ότι το 5-0 δεν έλεγε τίποτα, είχαμε μία κακή βραδιά και ζητάμε συγνώμη για αυτό. Φανήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων. Θεωρώ ότι αυτή η ομάδα έχει μέλλον και μας άξιζε κάτι καλύτερο. Οι ομάδες χτίζονται με τα χρόνια», είπε ο Κώστας Καϊμακόγλου αποτυπώνοντας την εικόνα του αγώνα, ενώ ζήτησε –και σωστά- την στήριξη στον Φώτη Κατσικάρη:

Στήριξη στον Φώτη Κατσικάρη

«Η απόφαση αυτή είναι της ομοσπονδίας. Ο κόουτς είναι ο κατάλληλος, το έχουμε πει όλοι. Μεγάλες ομάδες είναι αυτές που χτίζονται με τα χρόνια. Πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα και τον προπονητή. Σήμερα δεν δαγκώσαμε σίδερα και η Σερβία έπαιξε σκληρά και πήρε τη νίκη».

Ο Γιώργος Πρίντεζης δήλωσε: «Είναι κρίμα γιατί κάναμε μεγάλη προσπάθεια αλλά δυστυχώς είναι έτσι ο θεσμός που δεν σου επιτρέπει να βρεθείς σε κακή μέρα. Η Σερβία με 3-3 είναι στους 8 και εμείς με μία ήττα είμαστε εκτός. Είχαν εξαιρετικά ποσοστά και εμείς βέβαια δεν ήμασταν όπως έπρεπε. Βρεθήκαμε σε κακή μέρα». Ενώ για την Σερβία είπε: «Δεν είναι τυχαία ομάδα η Σερβία. Άλλες ομάδες που ήταν πρώτες στον όμιλο τους έπεσαν σε πολύ εύκολες αντιπάλους και εμείς πάνω στην Σερβία. Ξέραμε ότι ήταν καλή ομάδα, βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα και μας έκαναν τη ζημιά. Θα δούμε τι έφταιξε, δεν είναι για απολογισμό η ώρα».

Ο Κώστας Βασιλειάδης έριξε την ευθύνης της ήττα στην κακή άμυνα της ομάδας η οποία δέχθηκε 90 πόντους. «Κάναμε κακό παιχνίδι εκεί που δεν έπρεπε. Δεν παίξαμε καλά, περισσότερο στην άμυνα, δεχθήκαμε 90 πόντους. Έχουμε στενοχώρια τώρα αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά για να πάμε καλύτερα του χρόνου. Στο παιχνίδι δεν καταφέραμε να πάρουμε μια διαφορά για να αισθανθούμε πιο άνετα και έτσι ηττηθήκαμε. Βάζαμε μπροστά αλλά τα τρώγαμε πίσω και αυτό μας δημιούργησε το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το πρόσημο νομίζω για μας είναι θετικό σύμφωνα με αυτό που δείξαμε στα πέντε πρώτα παιχνίδια».

By