Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Αναλογική απάντηση» στη Δαμασκό ζητά ο Βενιζέλος

Τι είπαν με τον Δ. Αβραμόπουλο

FOS PHOTOS Παναγιώτης Τζάμαρος
FOS PHOTOS Παναγιώτης Τζάμαρος

Υπέρ μιας «αναλογικής απάντησης» με αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι η «Γενεύη ΙΙ» είναι η μόνη ικανή διαδικασία για την παραγωγή μιας μόνιμης και βιώσιμης λύσης, τάχθηκε στο θέμα της Συρίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη σύσκεψη που είχε με τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο καταδίκασε εκ νέου το «ειδεχθές έγκλημα» της χρήσης χημικών όπλων και είπε πως η Ελλάδα παρακολουθεί με «αγωνία και ψυχραιμία», αλλά «και πλήρη αίσθηση των διεθνών συσχετισμών» τις εξελίξεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης στα ειδικά συμφέροντα της Ελλάδας στην περιοχή, περιλαμβανομένων των ελληνορθοδόξων κοινοτήτων και Εκκλησιών και των ελληνικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η Ελλάδα είναι ένας σταθεροποιητικός παράγων έτοιμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, υπογράμμισε ο Δ. Αβραμόπουλος, που χαρακτήρισε την κατάσταση γύρω από τη Συρία «ιδιαίτερα επικίνδυνη», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα επιδιώκει πολιτική λύση και τάσσεται στο πλευρό των λαών της περιοχής που αγωνίζονται για τη δημοκρατία.

Την Τετάρτη ο Ευ. Βενιζέλος με δήλωσή του στο Reuters είχε ταχθεί υπέρ μιας διεθνούς απάντησης «στο όνομα της νομιμότητας και στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κατά μιας επέμβασης στη Συρία διοργανώνει το ΚΚΕ στις 19:30 σήμερα. Στη συγκέντρωση θα δώσει το παρών ο γγ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By