Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αναμένεται τις επόμενες ώρες η κρίσιμη απόφαση για την αγωγή της ΔΕΗ

Περίπου στις 20:30 την Παρασκευή η πρόεδρος του δικαστηρίου έκρινε ότι απαιτούνται πρόσθετα στοιχεία προκειμένου να αποφανθεί

sugkentrwsh deh_10

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση για την αγωγή της ΔΕΗ που ζητεί να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΓΕΝΟΠ η οποία αντιδρά στο νομοσχέδιο για την «μικρή ΔΕΗ». Η ακροαματική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και η απόφαση αναμένεται αργά το βράδυ της Παρασκευής χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να βγει ακόμη και το Σάββατο το πρωί.

Περίπου στις 20:30 την Παρασκευή η πρόεδρος του δικαστηρίου έκρινε ότι απαιτούνται πρόσθετα στοιχεία προκειμένου να αποφανθεί, τα οποία και ζήτησε από τους δικηγόρους των δύο πλευρών.

Από τις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου και συζητούνταν στο Πρωτοδικείο Αθηνών η τριπλή προσφυγή (από ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ).

Εκτιμάται ότι η σχετική απόφαση θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες με την πρόεδρο να καλείται να μελετήσει τον πρόσθετο όγκο στοιχείων που προσκόμισαν οι δικηγόροι.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως εάν η απεργία κριθεί παράνομη και καταχρηστική και οι εργαζόμενοι δεν συμμορφωθούν στην απόφαση θα προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευσή τους.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Σταμάτης Ρέλλιας υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι θα περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου και στη συνέχεια θα συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα του συνδικάτου, για να αποφασίσουν τις κινητοποιήσεις από εδώ και πέρα, σε περίπτωση που βγει αρνητική η απόφαση.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο της επιστράτευσης, δήλωσε πως «εκεί θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο».

Εν τω μεταξύ νωρίτερα, υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».

Υπέρ ψήφισαν τα κόμματα της συμπολίτευσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ.

By