Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Ανανδρη» επίθεση στα περιστέρια του Πάπα

Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει…μόνο περιστεριού!

pope2

«Πόλεμο» αντί για ειρήνη φαίνεται πως ενέπνευσαν δυο περιστέρια στο Βατικανό, που δέχτηκαν επίθεση από άλλα πτηνά. Πιο συγκεκριμένα, όταν, σε μια χειρονομία ειρήνης παιδιά που στέκονταν στο πλευρό του Πάπα Φραγκίσκου, απελευθέρωσαν δυο λευκά περιστέρια, αυτά δέχτηκαν επίθεση από ένα γλάρο κι ένα κοράκι. Η απελευθέρωση είναι μια συμβολική κίνηση που γίνεται πατροπαράδοτα κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας προσευχής του Πάπα. 

pope

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο παρακολούθησαν το συμβάν με κομμένη την ανάσα, ενώ φήμες λένε πως στο θέαμα του περιστεριού που προσπαθούσε μάταια να ελευθερωθεί από τα δόντια του γλάρου με τα δολοφονικά ένστικτα, τα επίπεδα αδρεναλίνης των παρευρισκομένων άγγιξαν τα αντίστοιχα του bungee-jumping.

Σ” άλλες εποχές θα ερμηνεύονταν ως κακός οιωνός για τον Ποντίφηκα, την Καθολική Εκκλησία και το Βατικανό. Ωστόσο, η κωμική διάθεση επικράτησε αυτή τη φορά. Έτερο πτηνό του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του γλάρου δήλωσε πως ο γλάρος αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα και σύμπλεγμα κατωτερότητας, γιατί ουδέποτε κατάφερε να προκριθεί στα εκάστοτε casting της συγκεκριμένης τελετής.  Άγνωστη παραμένει η τύχη των περιστεριών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By