Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αναπάντητα ερωτήματα Γλέζου για την Άγκελα Μέρκελ

«Δέχεται λάσπη ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο βουλευτής Επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης

glezos456

Την άποψη πως η Άγκελα Μέρκελ δε θα δεχτεί το αίτημα για συνάντηση προκειμένου να γίνουν επαφές για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος μιλώντας την Παρασκευή στο ραδιόφωνο του Alpha.

Ο κ. Γλέζος διερωτάται γιατί δεν θέλουν τη συνάντηση αυτή, συσχετίζοντας τις συνεχόμενες αρνήσεις με τον αγώνα του ενάντια στη ναζιστική κατοχή.

«Το ζητάω γιατί θέλω να εκφράσω τη βούληση όσων έχουμε υποφέρει. Έχω ζήσει απευθείας τη φρίκη της ναζιστικής κατοχής και θέλω να ρωτήσω την κα. Μέρκελ πώς είναι δυνατόν να έχει εξοφλήσει τις αποζημιώσεις και τα κατοχικά δάνεια με τη Γιουγκοσλαβία και την Πολωνία και όχι με την Ελλάδα», συμπλήρωσε ο κ. Γλέζος.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι θέλει τη φιλία των δύο λαών, ενώ ερωτώμενος για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, τη χαρακτήρισε ως μια ακόμα μορφή δανεισμού.

Κλείνοντας, υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δέχεται λάσπη, επειδή είναι φανερό ότι θα νικήσει στις επερχόμενες ευρωεκλογές, ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παίξει το ρόλο του διαμεσολαβητή, για να έρθει ο λαός στην εξουσία.

 

By