Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανασθενάζουν οι έμποροι για την πρόσθετη φορολογία

Έντονες οι αντιδράσεις της ΕΣΕΕ για τα πρόστιμα «εξόντωσης και όχι συμμόρφωσης»

therines-ekptoseis-1024x695

 

Ο εμπορικός κόσμος ανησυχεί για τις 21 ανατροπές με 1,7 δισ. ευρώ πρόσθετα βάρη στη φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου που επιβαρύνουν φέτος όλους ανεξαιρέτως τους φορολογουμένους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Η ΕΣΕΕ αντιδρά έντονα στα πρόστιμα «εξόντωσης και όχι συμμόρφωσης» που επιβάλλονται στους ΜμΕ επιχειρηματίες, ενώ επισημαίνει ότι η «αμαρτωλή» κατηγορία του άρθρου 48 του Ν.2238/94 και ο όρος «ελεύθερος επαγγελματίας» παύει πλέον να υφίσταται, τουλάχιστον φορολογικά.
Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, η αυτοτελής φορολόγηση των εισοδημάτων από κάθε πηγή, η ενιαία αντιμετώπιση των κερδών από επιχειρηματική δραστηριότητα, τα εξωπραγματικά πρόστιμα, αλλά και ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων είναι μερικές μόνο από τις αλλαγές που, κατά τη συνομοσπονδία, οδηγούν την «κούρσα» προς την επίτευξη των στόχων του κρατικού προϋπολογισμού, όσον αφορά το σκέλος των εσόδων. Όμως σημειώνεται ότι οι αλλαγές θα γίνουν δυσάρεστα αισθητές σε όλους τους φορολογουμένους κατά την παραλαβή των φετινών εκκαθαριστικών της εφορίας, τα οποία θα είναι ιδιαίτερα «φουσκωμένα», αφού εκτός από την κατάργηση σχεδόν όλων των φοροαπαλλαγών όπως δίδακτρα ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων, ασφάλιστρα υγείας και σύνταξης, ενοίκιο κύριας κατοικίας, επιτόκια δανείων αλλά και μείωση των ιατρικών δαπανών, θα περιέχουν φόρους δυσανάλογους με το εισόδημα.

ΠΗΓΗ:AMΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By