Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Αναστασίου: «Ήμαστε ανώτεροι από τη Μίντιλαντ που είναι σοβαρή ομάδα…».

Την ανωτερότητα της ομάδας του επεσήμανε ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη τύπου για το αυριανό ματς με τη Μίντιλαντ.

thumbnail (1)«Δεν ξέρω ποια είναι η αίσθηση που υπάρχει γενικά για τη Μίντιλαντ, αλλά από όσα έχω δει και τις πληροφορίες που έχω, είναι ότι πρόκειται για σοβαρή και συγκροτημένη ομάδα. Όχι με τρομερή ατομική ποιότητα αλλά είναι ομάδα. Ξέρουν τι θέλουν, έχουν ένα στόχο, ξέρουν πώς να τον πετύχουν και είναι ομάδα που απαιτεί μεγάλη προσοχή. Σαν ομάδα ο Παναθηναϊκός ποιοτικά είναι καλύτερος αλλά αυτό δεν φτάνει μόνο στα λόγια. Πρέπει να γίνει και στην πράξη. Για μας θα είναι σημαντικό να το κάνουμε, έχοντας και το μάθημα με τη Σταντάρ που ήμασταν καλύτεροι και στα δύο ματς αλλά δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες και κάναμε επιπόλαια λάθη. Σε αυτό το επίπεδο τα λάθη κοστίζουν. Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες δουλέψαμε αρκετά, δώσαμε βάρος στην τακτική μας και στον τρόπο που θα αγωνιστούμε. Έχω την αίσθηση ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη να κάνει αυτό που πρέπει», είπε αρχικά ο Αναστασίου.

Σε ερώτηση για τις παρατηρήσεις που έκανε στους παίκτες του για τη Μίντιλαντ, ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε: «Τόνισα ότι είναι επικίνδυνη ομάδα, ειδικά στο τρανζίσιον που παίζει καλά την κόντρα. Σημαντικό για μας είναι να έχουμε καλή οργάνωση. Από εκεί και πέρα για μας είναι σημαντικό όταν είμαστε στην επίθεση να κάνουμε αυτά που ξέρουμε. Οι παίκτες ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν για να σημειώσουμε γκολ. Αίσθηση μου είναι ότι θα δημιουργήσουμε ευκαιρίες και πρέπει να τις τελειώσουμε».

Ο Αναστασίου αναμένει πρόκριση μετά από κόπο: «Εκτίμησή μου είναι ότι η πρόκριση δεν θα κριθεί στο πρώτο ματς. Θα ήταν ευχής έργο αλλά δεν το νομίζω. Η Μίντιλαντ είναι πιο επικίνδυνη εκτός παρά εντός έδρας, οπότε χρειάζεται προσοχή», είπε. Σχετικά με το επίπεδο ετοιμότητας των Δανών ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν σαφής: «Η Μίντιλαντ έχει πέντε επίσημα παιχνίδια στα πόδια της και για όλες τις ελληνικές ομάδες το καλοκαίρι είναι αρκετά δύσκολο ίσως γιατί είμαστε ακόμα σε περίοδο καλοκαιριού. Και στο ματς με τη Σταντάρ και με τη Μίντιλαντ στόχος μας ήταν και είναι να είμαστε έτοιμοι. Η ομάδα θα είναι αυτή που πρέπει από πλευράς αγωνιστικότητας, τρεξιμάτων. Είναι ανησυχία για μας ότι ορισμένοι παίκτες μας δεν βρίσκονται στο επίπεδο ετοιμότητας που πρέπει. Αυτή είναι και η φύση ορισμένων παικτών που αργούν να πάρουν μπρος. Έχουν αντιληφθεί όλοι τη σημασία των αγώνων και τη σημασία να συνεχίσει η ομάδα στην Ευρώπη».

Στον αγώνα με τη Σταντάρ στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός φάνηκε να πληρώνει τον ενθουσιασμό της εξέδρας. Για τον Αναστασίου είναι ένα πρόβλημα που καλείται να διαχειριστεί: «Και στο ματς με τη Σταντάρ και αύριο θέλουμε τη νίκη. Κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι διαφορετικό. Στη Λεωφόρο υπάρχει η αίσθηση και περνάει υποσυνείδητα ότι πρέπει να παίζουμε πάντα επίθεση. Το δουλεύουμε και προσπαθούμε να διαχειριστούμε την πίεση της Λεωφόρου. Τα παιδιά πλέον γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Αυτά που πρέπει να κάνουν πιστεύω ότι θα το κάνουν. Έχει σημασία η λεπτομέρεια. Πρέπει πλέον να είμαστε πάρα πολύ βελτιωμένοι είτε σε επίθεση είτε σε άμυνα. Δουλέψαμε, δουλεύουμε και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε γιατί δεν φτιάχνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Και η σημασία του αγώνα και το γεγονός ότι όλα τα παιδιά θέλουν να συνεχίσουμε στην Ευρώπη, με κάνουν να πιστεύω ότι όλα θα πάνε όπως θέλουμε».

By